Σημανδηράκης: Έτσι θα γίνει η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη

Σημανδηράκης: Έτσι θα γίνει η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη

Μέχρι τις 12 η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στα Χανιά – Αναλυτικά η διαδικασία μέχρι την ταφή.

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ανέφερε πως ο Δήμος Χανίων υποδέχεται τον Μίκη Θεοδωράκη κατόπιν αγαστής συνεργασίας με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων Μίκης Θεοδωράκης και τον πληρεξούσιο πρόεδρο του, Γιώργο Αγοραστάκη.

Η διαδικασία της ταφής:

  • Άφιξη της σορού του Μίκη το πρωί της Πέμπτης 7:30, στο Λιμάνι της Σούδας
  • Αυτοκινητοπομπή στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων που στην συνέχεια θα συνοδευτεί στην Μητρόπολη, στον Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά.
  • Μέχρι τις 12 η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα
  • Στην συνέχεια και πάλι με πεζή αυτοκινητοπομπή, στο ιερός ναό του Γαλατά Χανίων όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη 1 το μεσημέρι.
  • Θα ακολουθήσει πεζή συνοδεία της σορού στο κοιμητήριο του Γαλατά, σύμφωνα με την επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη.

«Όλη η διαδικασία θα γίνει με απόλυτο συντονισμό της Αντιπεριφέρειας Χανίων και της Αστυνομικής Διεύθυνσης και θα εφαρμοστούν όλα τα μέτρα υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία από τον κορωνοϊό», τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.

«Η τιμή, η θεσμική ευθύνη και η ηθική υποχρέωση που απορρέει από την επιθυμία του Μίκη, θα γίνει σεβαστή από όλους και όλες, και ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης θα τιμηθεί όπως πρέπει», κατέληξε. της Αντιπεριφέρειας Χανίων και της Αστυνομικής Διεύθυνσης και θα εφαρμοστούν όλα τα μέτρα υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία από τον κορωνοϊό», τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.

«Η τιμή, η θεσμική ευθύνη και η ηθική υποχρέωση που απορρέει από την επιθυμία του Μίκη, θα γίνει σεβαστή από όλους και όλες, και ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης θα τιμηθεί όπως πρέπει», κατέληξε.

“Διαυγείς και συμπαγείς σαν κρύσταλλο” είναι οι οδηγίες που άφησε ο Μίκης Θεοδωράκης για την κηδεία του, δήλωσε ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων του, Γιώργος Αγοραστάκης, προσθέτοντας ότι πλέον, μετά και την τελευταία δικαστική απόφαση, οι οδηγίες αυτές θα τηρηθούν στο ακέραιο. Είπε ακόμα, ότι ορισμένοι δεν σεβάστηκαν την τελευταία επιθυμία του συνθέτη και ότι ο λόγος που τον οδήγησε στη δικαστική προσφυγή ήταν το γεγονός πως δεν ήθελε να παραβεί τον όρκο του.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather