Σήμα κινδύνου για λειψυδρία στην Κίσαμο

Σήμα κινδύνου για λειψυδρία στην Κίσαμο

Έκκληση για ορθολογική χρήση του νερού απευθύνει ο Δήμος Κισάμου, ο οποίος, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι «η μείωση των αποθεμάτων νερού από την παρατεταμένη έλλειψη βροχοπτώσεων, σε συνδυασμό με τις μεγάλες και αυξανόμενες ανάγκες σε νερό λόγω των καλοκαιρινών καλλιεργειών και τουρισμού, προβλέπεται να οδηγήσουν σε δύσκολες καταστάσεις με αποτέλεσμα να θεωρείται επιτακτική η λήψη μέτρων».

Όπως ανακοίνωσε «λόγω της παρατεταμένης λειψυδρίας, η δυνατότητα παροχής αρδευτικού νερού θα είναι περιορισμένη σε ποσοστό τουλάχιστον 50% σε σχέση με την αντίστοιχη παροχή του έτους 2022.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Κισάμου:

«Η μείωση των αποθεμάτων νερού από την παρατεταμένη έλλειψη βροχοπτώσεων, σε συνδυασμό με τις μεγάλες και αυξανόμενες ανάγκες σε νερό λόγω των καλοκαιρινών καλλιεργειών και τουρισμού, προβλέπεται να οδηγήσουν σε δύσκολες καταστάσεις με αποτέλεσμα να θεωρείται επιτακτική η λήψη μέτρων.

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της παρατεταμένης λειψυδρίας, η δυνατότητα παροχής αρδευτικού νερού θα είναι περιορισμένη σε ποσοστό τουλάχιστον 50% σε σχέση με την αντίστοιχη παροχή του έτους 2022.

Αξιολογώντας την κατάσταση και ιδιαίτερα για τις περιοχές που αντιμετωπίζουν εντονότερο πρόβλημα όπως αυτές με επιφανειακά νερά, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμού στην κατανάλωση με προγραμματισμένες διακοπές στην υδροδότηση.

Απευθύνουμε έκκληση στους καλλιεργητές να χρησιμοποιούν το νερό πιο αποδοτικά, σε μικρότερες ποσότητες και ενδεχομένως εφαρμόζοντας ελεγχόμενες καλλιέργειες σε σχέση με τα προηγούμενα έτη».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather