Σήφης Βαλυράκης: Αίτημα για καταγραφές από δορυφόρους στο «θρίλερ της Ερέτριας»

Σήφης Βαλυράκης: Αίτημα για καταγραφές από δορυφόρους στο «θρίλερ της Ερέτριας»

Αίτημα προς εταιρείες που διαθέτουν δορυφορικά δεδομένα θα υποβάλλουν οι αξιωματικοί του Λιμεναρχείου της Ερέτριας προκειμένου να διερευνήσουν την τυχόν εμπλοκή δεύτερου σκάφους στον τραγικό θάνατο του Σήφη Βαλυράκη πριν από οκτώ ημέρες στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο νησί  της Αγίας Τριάδας.

Σε μία εκδοχή που με το πέρασμα του χρόνου και με βάση τις αναλύσεις  των μαρτυριών και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που έχουν παρουσιασθεί μέχρι τώρα μοιάζει όλο  και πιο «αδύναμη».

Οι λιμενικοί  με αυτό το αίτημα ζητούν να εξετασθεί αν υπήρχε κάποιος δορυφόρος που μπορεί να  κατέγραφε δεδομένα από την συγκεκριμένη ευρύτερη περιοχή του Ευβοϊκού και να μπορούσε, έστω σαν ένα μικρό στίγμα, να προσδιορίσει την παρουσία κάποιου άλλου σκάφους στο σημείο που φαίνεται να έγινε το δραματικό συμβάν με το μοιραία πλήγματα στο  κεφάλι και στο σώμα του πρώην υπουργού από προπέλα σκάφους.

Υπενθυμίζεται ότι τέτοιου είδους δορυφορικά δεδομένα  είχαν παρουσιασθεί πριν από 2,5 χρόνια, λίγο μετά την τραγωδία στο Μάτι. Στην συνέντευξη Τύπου  μετά την τραγωδία  υπήρξε σχετική αναφορά εκπροσώπου του  Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού  ότι «με βάση δεδομένα από τέσσερις τουλάχιστον διαφορετικούς διαστημικούς οργανισμούς  υπήρξαν πολλαπλές εστίες πυρκαγιάς στην Κινέτα αλλά και στη βορειοανατολική Αττική». Κάτι που αμφισβητήθηκε στην συνέχεια από άλλα δορυφορικά δεδομένα και μαρτυρίες.

Με αυτόν τον τον τρόπο όμως τα στελέχη του Λιμενικού επιχειρούν να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα διερεύνησης του περιστατικού, μαζί με τις σαρώσεις τηλεφωνικών κλήσεων , με εντοπισμό στιγμάτων, με αναλύσεις ημερολογίων σκαφών και με βάση τα πορίσματα δύο πραγματογνωμόνων που έχουν ορισθεί  από κρατικές υπηρεσίες. Με υπηρεσιακούς  παράγοντες να σημειώνουν ότι «ορισμένες καταθέσεις κρίνονται πλέον μειωμένης αξιοπιστίας».

Σημειώνεται τέλος ότι κρίσιμο πρόσωπο στην υπόθεση, έδωσε προσφάτως  κατάθεση σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather