Σέβη Βολουδάκη – συνέντευξη στην Cretavoice: Είμαι έτοιμη να προσφέρω στα Χανιά

Σέβη Βολουδάκη - συνέντευξη στην Cretavoice: Είμαι έτοιμη να προσφέρω στα Χανιά

Για την σημαντική απόφασή της να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά από την κεντρική πολιτική σκηνή, για τις φιλοδοξίες, τους στόχους, την ελπίδα και το όραμά της για τα Χανιά, τους κατοίκους και τους επισκέπτες τους, μιλά η χήρα του αείμνστου Μανούσου Βολουδάκη, Σέβη Αμανατίδου-Βολουδάκη, σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στην Cretavoice.

Η κ. Βολουδάκη, αφού αναφέρει ότι φάρος της ήταν και θα είναι ο Μανούσος, χαρακτηρίζει τα Χανιά πατρίδα της, αφού γέννησε και μεγαλώνει στον τόπο αυτό τρία παιδιά. Γνωρίζει τις ανάγκες και τα προβλήματα της περιοχής, όπως και τις δυνατότητες. Καταθέτει προτάσεις ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες οι οποίες αξιοποιούν τις παραγωγικές δυνατότητες των Χανίων σε όλους τους πυλώνες.

Διαβάστε παρακάτω την συνέντευξη που παραχώρησε στην Cretavoice η υποψήφια βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Σέβη Βολουδάκη.

Κα Βολουδάκη, ήταν εύκολη απόφαση να μπείτε στην διαδικασία να διεκδικήσετε την ψήφο των συμπολιτών σας;

Καμία απόφαση που αφορά την προσφορά σου στους συμπολίτες σου δεν είναι εύκολη. Ειδικότερα όταν αφορά το πόσο και πως μπορείς να αλλάξεις τις ζωές τους. Ναι, δεν ήταν εύκολη απόφαση. Χρειάζονταν από εμένα μια κουβέντα πρώτα εσωτερική για να δω αν μπορώ να πάρω δύναμη από την απώλεια και το δικό μου όραμα. Το συζήτησα με τα παιδιά μου, το σκέφτηκα και αφού ένοιωσα ότι είμαι έτοιμη να συνεισφέρω το αποφάσισα. Να θέσω εαυτόν στην διάθεση των συμπολιτών μου και να γίνω μέρος της δύναμης που μπορεί να αλλάξει τον τόπο μου με πράξεις, δράσεις και ιδέες.

Άρα ποιο είναι το βασικό σας κίνητρο για να εκλεγείτε;

Το χρέος της συμμετοχής. Η ευθύνη μιας μάνας, μιας επαγγελματία και ενεργού πολίτη. Η πολιτική ήταν πάντα στην ζωή μου. Με το καθημερινό μάθημα που μου έδινε ο Μανούσος: ότι η πολιτική είναι προσφορά. Ότι η πολιτική υπηρετεί τον πολίτη, τις ανάγκες του τόπου σου. Ήταν και η τιμητική πρόταση του Πρωθυπουργού. Δύσκολη απόφαση. Ειδικότερα όταν μαζί με τις συνέπειες της απώλειας του μισού σου εαυτού, καλείσαι να είσαι και μάνα και πατέρας. Να είσαι και γυναίκα και εργαζόμενη. Να συνεχίσεις για τα παιδιά σου, για σένα και τον Μανούσο που μας προστατεύει από ψηλά και με την παρακαταθήκη να μη λυγίζουμε, να προχωρούμε. Θα παλέψω χωρίς αίσθηση ότι συγκρίνομαι αλλά με την ευθύνη ότι θα κριθώ εκ του αποτελέσματος. Και με γνώση ότι δεν θα προδώσω τίποτα από όλα αυτά που με καθορίζουν ως γυναίκα, σύζυγο, μάνα και ενεργό πολίτη.

Και οι πολίτες, γιατί θα πρέπει να σας στηρίξουν;

Γιατί η ενασχόληση με την πολιτική εδράζεται στην  επιθυμία μου  να προσφέρω στον τόπο μου και στο κοινωνικό σύνολο. Χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς υστεροβουλία. Αλλά με τους πολίτες για τους πολίτες.    Γιατί ξέρω ότι θέλω και μπορώ να προσφέρω. Γιατί έχω επαγγελματική πορεία και εμπειρία.  Γιατί ξέρω να μάχομαι και να πετυχαίνω τους στόχους μου. Γιατί  δεν εγκαταλείπω ποτέ τις προσπάθειές μου. Γιατί διαμόρφωσα στη ζωή Αρχές, ΄Ήθος  και ένα αξιακό σύστημα που υπηρετεί τον άνθρωπο. Με διαφάνεια, συνέπεια, αυτοκριτική και λογοδοσία. Γιατί είμαι ανοικτή σε προτάσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου μας. Γιατί δεν βάζω «ταμπέλες» στους ανθρώπους. Γιατί ο «αποκλεισμός» είναι άγνωστη λέξη για μένα. Γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε ως νομός και ως Ελλάδα με την ενότητα και τη δημιουργική σύνθεση των απόψεών μας. Γιατί, κανείς μας δεν μπορεί να επιτρέψει η Ελλάδα να «γυρίσει πίσω».

Ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών;

Αυτό που πάντα είναι: η σταθερότητα και συνεχή πρόοδος της χώρας μας.  Σήμερα ειδικότερα είναι σημαντικότερη από ποτέ η συνέχεια την αναπτυξιακής πορείας της χώρας. Το να μην οπισθοδρομήσουμε με ακοστολόγητες αυταπάτες και ιδεολογικές εμμονές. Πριν και πάνω από όλα, το σημαντικό για την χώρα είναι η ανάδειξη της ΝΔ σε αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Δηλαδή αυτοδυναμία ή χάος;

Αυτό το κρίνουν οι πολίτες με βάση όσα έζησαν το 2015-2019 και αυτά που έζησαν την τελευταία τετραετία. Εκείνοι θα αποφασίσουν πώς με την ψήφο τους θα διαμορφώσουν την Ελλάδα του αύριο, την Ελλάδα που μας αξίζει. Εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι η ΝΔ  αποτελεί τη μοναδική λύση για τα προβλήματα της χώρας και τις τεράστιες προκλήσεις που έχει μπροστά της. Γιατί χρειάζεται να πάμε μπροστά. Γιατί τα πισωγυρίσματα κοστίζουν στην πατρίδα. Γιατί σε πρωτόγνωρες συνθήκες κρίσης, η κυβέρνηση της ΝΔ, κράτησε όρθια την κοινωνία, στηρίζοντας όλες τις παραγωγικές τάξεις στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας. Γιατί με το προεκλογικό μας πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία θέτουμε τις πλέον στέρεες βάσεις για την οικονομική ανάπτυξη, την ενίσχυση μισθών και συντάξεων, την στήριξη της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Για την ενίσχυση  ΕΣΥ, της Εκπαίδευσης και του κοινωνικού κράτους.

Έχετε κάποια ολοκληρωμένη σειρά προτάσεων για τα Χανιά;

Δεν θα μπορούσα να συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία αν δεν είχα επεξεργαστεί συγκεκριμένες προτάσεις που ως κοινό τους άξονα έχουν την ανάδειξη της προστιθέμενης αξίας της Κρήτης γενικότερα και των Χανίων ειδικότερα. Είναι κρίμα να έχουμε τόσες δυνατότητες και να μην τις ενεργοποιούμε στο πλήρες εύρος τους.  Δείτε για παράδειγμα το θέμα του ΒΟΑΚ. Πόσο χρόνια πέρασαν, πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο και ήρθε η ΝΔ να βάλει το έργο σε τροχιά πραγματοποίησης. Οι προτάσεις μας έχουν αναπτυξιακό πρόσημο, και λειτουργούν με άξονα να ενεργοποιήσουμε κάθε ικμάδα των δυνατοτήτων μας. Να μπορέσουμε να κρατήσουμε τους νέους μας εδώ. Να για παράδειγμα, για το ελαιόλαδο, τον εθνικό μας χρυσό, προτείνουμε τη δημιουργία μηχανισμού δημοπρασιών ελαιόλαδου των Χανίων με συγκρότηση αναπτυξιακού φορέα και συνδυασμένη συμμετοχή αγροτικών σχημάτων. Και βεβαια υπάρχουν προτάσεις και για τον Τουρισμό, το άλλο μεγάλο μας εθνικό κεφάλαιο.

Υπάρχει άλλος δρόμος για την τουριστική ανάπτυξη στα Χανιά;

Χωρίς περιστροφές θα απαντήσω ναί. Και αυτός ο δρόμος είναι εκείνος της βιώσιμης ανάπτυξης και της οριοθέτησης αντοχών ενός τόπου ώστε να έχει μέλλον και για τους κατοίκους τους και για τους επισκέπτες του. Με πολιτικές για την εξοικονόμηση ενέργειας και εφαρμογή της πράσινης και κυκλικής οικονομίας από τις τουριστικές μας επιχειρήσεις

Δεν μπορούμε να μην ενισχύσουμε τις υποδομές για την κρουαζιέρα και για αυτό το λόγο αποτελεί προτεραιότητα ο σταθμός επιβατών κρουαζιέρας του λιμανιού της Σούδας σε συνδυασμό με τη δημιουργία υδατοδρομίου στο Καστέλι & σύγχρονης μαρίνας στην πόλη των Χανίων. Τα Χανιά, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και με την ίδρυση Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMO&DMMO) Χανίων να αναδείξουν το μοναδικό τους χαρακτήρα. Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει και την επιμήκυνση και της τουριστικής περιόδου με ότι αυτό συνεπάγεται. Και βέβαια, την ενίσχυση του αεροδρομίου των Χανίων.

Δεν μπορώ να μην σας ρωτήσω:  Τι σημαίνουν τα Χανιά για εσάς;

Είναι ο τόπος μου. Η πατρίδα που μου χαρίστηκε ως ανεκτίμητο δώρο. Είναι εδώ που  γέννησα τα παιδιά μου. Είναι οι μνήμες και το μέλλον μου. Είναι αυτό το παγκόσμιο τοπόσημο πολιτισμού και φυσικής ομορφιάς, με τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες. Και με το ξεχωριστό πρότυπο λεβεντιάς και περηφάνιας των ανθρώπων του. Για τα Χανιά που αξίζουν ένα καλύτερο αύριο… θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις μαζί με όλους χωρίς αποκλεισμούς και αντιπαλότητα. Και με την εντολή τους την επόμενη μέρα, με αφοσίωση και μαχητικότητα θα εργαστώ για να γίνουν όλα όσα χρειάζονται και αξίζει ο τόπος μας.

Ποια είναι η Σέβη Βολουδάκη

Η Σέβη Αμανατίδου-Βολουδάκη είναι δικηγόρος. Από το 2005 είναι νομικός – ειδική επιστήμονας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Είναι εισηγήτρια-αξιολογήτρια στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), στο γνωστικό αντικείμενο του κοινοτικού δικαίου. Εργάστηκε για περίπου πέντε χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου ασχολήθηκε με θέματα των Επιτροπών Ενέργειας, Έρευνας & Βιομηχανίας και Περιβάλλοντος & Προστασίας των Καταναλωτών.

Κατέχει διδακτορικό τίτλο στο Δίκαιο του Ανταγωνισμού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μεταπτυχιακό τίτλο από το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Κοινοτικό Δίκαιο και μεταπτυχιακό τίτλο στον τομέα του Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου και των Πολιτικών Επιστημών από το Université Libre de Bruxelles. Το 2017 ίδρυσε, μαζί με ακόμα επτά γυναίκες, την Women Act, μια οργάνωση με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών στη δημόσια ζωή.

Ήταν παντρεμένη με τον Μανούσο Βολουδάκη, ο οποίος απεβίωσε, όντας εν ενεργεία βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, στις 8 Φεβρουαρίου 2023, σε ηλικία 57 ετών. Μαζί απέκτησαν τρία παιδιά, τον Γιώργο, τον Σήφη και τη Δάφνη, ηλικίας σήμερα 15, 14 και 11 ετών, αντίστοιχα.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather