Σεμινάριο για τα «Εύκαμπτα οδοστρώματα και την Παθητική ασφάλεια των Οδών» στην αίθουσα του ΤΕΕ

Σεμινάριο για τα «Εύκαμπτα οδοστρώματα και την Παθητική ασφάλεια των Οδών» στην αίθουσα του ΤΕΕ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή το σεμινάριο με τίτλο «Εύκαμπτα οδοστρώματα – Παθητική ασφάλεια Οδών» που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Δ/νσης Υποδομών και της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στα Χανιά από 9-05-2022 έως 13-05-2022 στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Τμήμα Δυτικής Κρήτης και απευθυνόταν στους μηχανικούς της Περιφέρειας.

Τον συντονισμό του σεμιναρίου είχαν η κ. Ελένη Δοξάκη, Γεν. Δ/ντρια Υποδομών και ο κ. Μιχάλης Ψαρουδάκης, Δ/ντης της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης. Εισηγητές ήταν ο ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ. και πρώην Δ/ντης Εργαστηρίου Οδοποιίας κ. Αθανάσιος Νικολαϊδης, ο καθηγητής Ε.Μ.Π. και Δ/ντης Εργαστηρίου Συγκοινωνιακής Τεχνικής κ. Βασίλειος Ψαριανός καθώς και ο μελετητής Συγκοινωνιακών Έργων και πρώην πρόεδρος ΣΕΓΜ κ. Παναγιώτης Τονιόλος.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν την οδική ασφάλεια η οποία αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την Περιφέρεια Κρήτης. Συγκεκριμένα, οι μηχανικοί ενημερώθηκαν για τις νέες προδιαγραφές – κανονισμούς που αφορούν την ποιότητα των οδοστρωμάτων, τη συντήρησή τους, την παθητική ασφάλεια των οδών με χρήση στηθαίων ασφάλισης και παραμορφώσιμων ιστών καθώς και για θέματα σχεδιασμού οδών. (κυκλικοί κόμβοι, διατομές οδών, ταχύτητα μελέτης)

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather