Σε οκτώ δόσεις φέτος ο φόρος εισοδήματος, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο

Σε οκτώ δόσεις φέτος ο φόρος εισοδήματος, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο

Εν αναμονή της κρίσιμης τροπολογίας η οποία θα κατατεθεί μαζί με το νομοσχέδιο για τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό και θα περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, την κατάθεση της οποίας ανακοίνωσε, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η τροπολογία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις τέσσερις κατηγορίες φυσικών προσώπων για τις οποίες δεν θα ισχύουν τα τεκμήρια φέτος και θα φορολογηθούν με βάση το εισόδημα του 2020, αλλά και περισσότερες δόσεις για την αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος.

Η τροπολογία θα κατατεθεί άμεσα στην Βουλή, την ημέρα που θα εισαχθεί το νομοσχέδιο για ψήφιση στην Ολομέλεια. Όπως δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας στην τροπολογία «θα ενσωματωθούν και άλλες φορολογικές διατάξεις, κυρίως, αυτές που έχουν να κάνουν με τις φορολογικές δηλώσεις και ο λόγος είναι ότι μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και οφείλουμε τις όποιες αλλαγές αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να υλοποιήσουμε να τις νομοθετήσουμε πρωθύστερα».

Για τις νέες φορολογικές δηλώσεις ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως θα ξεκινήσει η υποβολή λίγο μετά το Πάσχα και θα ολοκληρωθούν εμπρόθεσμα μέχρι τέλος Ιουλίου.

Η καταβολή για τα φυσικά και για τα νομικά πρόσωπα του φόρου εισοδήματος θα γίνει σε οκτώ δόσεις. Θα είναι εμπρόθεσμη η κατάθεση και για όσους υποβάλλουν δήλωση και τον Αύγουστο αλλά (όπως και το 2020), θα πρέπει να πληρώσουν δύο δόσεις μαζί στο τέλος Αυγούστου.

Ο Χρήστος Σταικούρας, επεσήμανε πως θα υπάρχει κίνητρο αυξημένης έκπτωσης 3% για όσα φυσικά πρόσωπα υποβάλλουν τις δηλώσεις έως το τέλος Ιουλίου και πληρώσουν την οφειλή σε μία δόση.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather