Σε λειτουργία το Αγροτικό Portal Δήμου Κισσάμου

Σε λειτουργία το Αγροτικό Portal Δήμου Κισσάμου

Ο Δήμος Κισσάμου, δίνοντας προτεραιότητα στην ενημέρωση και τεχνική υποστήριξη των δημοτών μας που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, ο οποίος συνεχίζει να αποτελεί κύριο μοχλό ανάπτυξης της περιοχής, έθεσε σε λειτουργία το Αγροτικό Portal (agro.kissamos.gr).

Το Αγροτικό portal, είναι μία πύλη δεδομένων η οποία παρέχει κατηγοριοποιημένες πληροφορίες για τις καλλιέργειες της περιοχής μας και ο κάθε ενδιαφερόμενος παραγωγός έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει και εξειδικευμένη πληροφόρηση στο κινητό ή στο e-mail του.

Η διαδικτυακή αυτή πλατφόρμα (agroportal) παρέχει επιστημονικές πληροφορίες σχετικά με τις ορθές γεωργικές πρακτικές που αφορούν στις κυριότερες καλλιέργειες του δήμου (ελιά, εσπεριδοειδή, αμπέλι, ντομάτα και αγγουριά σε θερμοκήπιο, κρεμμύδι, σταμναγκάθι, και άλλες όπως αβοκάντο και καστανιά).

Πιο αναλυτικά, οι παραγωγοί μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με τους εχθρούς και τις ασθένειες όλων των παραπάνω καλλιεργειών και τις πρακτικές αντιμετώπισης, τα εγκεκριμένα φυτοφάρμακα, συμβουλευτικές πληροφορίες για την εφαρμογή της άρδευσης και την διαχείριση του νερού ανά καλλιέργεια, πληροφορίες για την προστασία του περιβάλλοντος, τον καιρό και προειδοποιήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα, γεωργικές προειδοποιήσεις. Επίσης, όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για θέματα που αφορούν την κτηνοτροφία, την αλιεία, καθώς και για προκηρύξεις προγραμμάτων για τον πρωτογενή τομέα (από ΥΠΑΑΤ, κλπ).

Επιπλέον, στο portal θα αναφέρονται όλες οι επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα του Δήμου Κισσάμου, ευκαιρίες απασχόλησης, τα νέα και οι εκδηλώσεις του δήμου.
Είναι σχεδιασμένο για να είναι κατανοητό και εύκολο στη χρήση, ακόμη και από νέους χρήστες του διαδικτύου, έτσι ώστε η πρόσβαση στις πληροφορίες του να είναι εύκολη, γρήγορη και αξιόπιστη.

Το agroportal ενημερώνεται συνεχώς και θα παραδοθεί ολοκληρωμένο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022, ωστόσο ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει ήδη πρόσβαση στη δοκιμαστική έκδοση με τις υπάρχουσες πληροφορίες στη διεύθυνση https://agro.kissamos.gr/ ή από το σχετικό link (σύνδεσμο) στην αρχική σελίδα της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Κισσάμου www.kissamos.gr.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather