Πολύ χρήσιμη η πλατφόρμα e-katanalotis, για σύγκριση τιμών και click away

Πολύ χρήσιμη η πλατφόρμα e-katanalotis, για σύγκριση τιμών και click away

Εδώ και μερικές ημέρες έχει τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα e-katanalotis, μια εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για κινητά, από όπου μπορεί κάποιος να βρει και να συγκρίνει τιμές προϊόντων για το «καλάθι της νοικοκυράς». Πρόκειται για ένα νέο παρατηρητήριο τιμών, όπου παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα του καταναλωτή, τις υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορίου και τη Γραμμή Καταναλωτή (1520). Στο πλαίσιο της λειτουργίας του click away, όσες επιχειρήσεις δεν έχουν e-shop θα μπορούν να χρησιμοποιούν την ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis. Τα sms θα είναι δωρεάν.


“Αναπτύξαμε & θέσαμε σε εφαρμογή τη δυνατότητα καθορισμού ραντεβού για την παράδοση προϊόντων εκτός καταστήματος, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να μην επιβαρύνονται με το κόστος του SMS. Παράλληλα από σήμερα μπορούμε να συγκρίνουμε τις τιμές των καυσίμων” ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης εξηγώντας τη λειτουργία της παραγγελίας μέσω click away.

Ουσιαστικά η πλατφόρμα του υπουργείου θα λειτουργεί ως ενδιάμεσος για την επικοινωνία μεταξύ καταναλωτή και εμπόρου. Θα στέλνει ο καταναλωτής ένα μήνυμα με τον αριθμό παραγγελίας, θα στέλνει και ο έμπορος αντίστοιχα. Θα ταυτοποιείται ο αριθμός παραγγελίας και μέσω της πλατφόρμας θα πηγαίνει στον καταναλωτή το sms για να μετακινηθεί και να παραλάβει το εμπόρευμα που έχει παραγγείλει. Οπότε, το sms που θα έπρεπε να στείλει η επιχείρηση στον πελάτη θα είναι δωρεάν, μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis.
Όσον αφορά στις μετακινήσεις τόνισε ότι για να παραλάβουμε την παραγγελία μας θα μπορούμε να κινούμαστε εντός της ίδιας περιφέρειας.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather