Σε κινητοποιήσεις οι αγρότες των Χανίων

Σε κινητοποιήσεις οι αγρότες των Χανίων

Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου συνεδρίασε το Δ.Σ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Χανίων και συζήτησε για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: 

“Απευθύνουμε κάλεσμα στους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους του Ν. Χανίων, ώστε μαζικά και δυναμικά να οργανώσουμε τον αγώνα μας απέναντι στην πολιτική που κάνει όλο και πιο δύσκολη την επιβίωσή μας. Καλούμε να συνεδριάσουν όλα τα Δ.Σ των Αγροτικών Συλλόγων ώστε να συντονισμένα να οργανώσουμε σειρά κινητοποιήσεων μέσα στον Γενάρη.

Συντονιζόμαστε με τους συναδέλφους μας από όλη την χώρα και βγαίνουμε στα μπλόκα του αγώνα μετά και την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Νίκαια της Λάρισας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Το υψηλό κόστος παραγωγής, με το ακριβό πετρέλαιο, τις απανωτές αυξήσεις στην τιμή ρεύματος με βάση και τη ρήτρα αναπροσαρμογής, τις αυξήσεις σε ζωοτροφές, λιπάσματα, αγροτικά μέσα και εφόδια, που επιβάλλουν τα μονοπώλια, αλλά και το ίδιο το κράτος με τον υψηλό ΦΠΑ, οδηγούν τον αγρότη όχι μόνο να μην έχει ικανοποιητικό εισόδημα αλλά πολλές φορές να μην μπορεί να καλύψει τα έξοδά του.

Η κυβέρνηση μπροστά στον φόβο των κινητοποιήσεών μας, έχει ήδη εξαγγείλει μέτρα όπως η κάλυψη κατά 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής. Θέλουν να μείνουμε σιωπηλοί αποδεχόμενοι τα ψίχουλα που μας πετάνε.

Ρίχνουν πάνω σε όποιον δεν μένει σιωπηλός τους μηχανισμούς καταστολής όπως έκαναν και με τους συναδέλφους κτηνοτρόφους στο Ρέθυμνο που δικάζονται γιατί κινητοποιήθηκαν απέναντι στην πολιτική που μας ξεκληρίζει.

Το κράτος τους εμφανίζεται αναποτελεσματικό όταν είναι να στηριχτεί το εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς , αντίθετα είναι πολύ αποτελεσματικό όταν είναι να επιδοτηθούν με εκατομμύρια ευρώ εφοπλιστές, τραπεζίτες, βιομήχανοι, καναλάρχες.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν εξασφαλίζουν αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές, αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των Αγροτικών Συλλόγων που διεκδικούν μέτρα ανακούφισης του αγροτικού εισοδήματος.
Οργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΕΗ την Παρασκευή 21 Γενάρη ώστε να διεκδικήσουμε:

-Άμεση μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50%
-Συνολική και ριζική μείωση του αγροτικού ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά.

Σε κάθε χωριό οργανώνουμε συνεδριάσεις των Δ.Σ των Αγροτικών Συλλόγων.
ΚΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ κλιμακώνουμε με μαζική κινητοποίηση στις 31 Ιανουαρίου με τα αγροτικά μας αυτοκίνητα.”

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather