Σε ισχύ από τις 18 Δεκεμβρίου ο νόμος για την άδεια στα ρυμουλκούμενα τροχοφόρα

Σε ισχύ από τις 18 Δεκεμβρίου ο νόμος για την άδεια στα ρυμουλκούμενα τροχοφόρα

Δίμηνη παράταση, δηλαδή έως και τις 18 Δεκεμβρίου, στην εφαρμογή της νέας νομοθεσίας που αφορά σε τρέιλερ, μπαγκαζιέρες ή τροχόσπιτα έδωσε με σχετική Απόφαση ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη ημερομηνία εφαρμογής της νέας νομοθεσίας είχε οριστεί για τις 18 Οκτωβρίου αλλά δόθηκε παράταση προκειμένου να βελτιωθούν νομοτεχνικά κάποια σημεία της νέας νομοθεσίας που ορίζει πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας στα ρυμουλκά υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Την εφαρμογή της συγκεκριμένης Υπουργικής Απόφασης αναμένουν εδώ και καιρό πάρα πολλοί κατασκευαστές τρέιλερ και τροχόσπιτων καθώς με την αυτόνομη άδεια κυκλοφορίας που θα αποκτήσουν τα παραπάνω οχήματα θα μπορούν να ρυμουλκούνται από όλα τα αυτοκίνητα που πληρούν τις προδιαγραφές και όχι μόνο από ένα συγκεκριμένο όχημα.

Επίσης με την εφαρμογή της νομοθεσίας για αυτόνομη άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας στα τρέιλερ και τροχόσπιτα θα μπει ένα τέλος στις επικίνδυνες ιδιοκατασκευές που συναντούν πολλοί οδηγοί στο δρόμο και δη στο εθνικό οδικό δίκτυο που είναι πολύ εύκολο να προκαλέσουν ατύχημα…

Από τις 18 Δεκεμβρίου επομένως οι οδηγοί θα πρέπει να ξεχάσουν ότι γνώριζαν για τα ρυμουλκά καθώς θα πρέπει να προμηθευτούν μία ακόμη άδεια κυκλοφορίας αλλά και πινακίδες κυκλοφορίας για το τρέιλερ μεταφοράς του σκάφους τους ή της μπαγκαζιέρας τους ή του τροχόσπιτού τους.

Η μορφή της πινακίδας που θα φέρουν τα ρυμουλκούμενα οχήματα.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr έχει ήδη προμηθευτεί τις ειδικές πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας και μένουν μόνο κάποιες μικρές νομικές λεπτομέρειες να διευθετηθούν ώστε να εφαρμοστεί ο νέος νόμος.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather