Σε ετοιμότητα οι φορείς των Χανίων για τις έκτακτες καταστάσεις τον φετινό χειμώνα

Σε ετοιμότητα οι φορείς των Χανίων για τις έκτακτες καταστάσεις τον φετινό χειμώνα

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών και άλλων έντονων καιρικών φαινομένων, καθώς και από χιονοπτώσεις για το έτος 2021-2022».

Τη σύγκληση του ΣΟΠΠ προκάλεσε ο Πρόεδρος, Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής και συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλους τους φορείς, υπηρεσίες και ΟΤΑ που εμπλέκονται στην διαχείριση κρίσεων σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας. Συγκεκριμένα συμμετείχαν: ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Αντιδήμαρχοι Δ. Χανίων και Δ. Καντάνου-Σελίνου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χανίων κ. Γεώργιος Κουκλινός, εκπρόσωποι άλλων Δήμων της Π.Ε. Χανίων, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, Βρυσών και Κισάμου, του Λιμενικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Δ/νσης Δασών, Εθελοντικών Ομάδων όπως του Ερυθρού Σταυρού Χανίων και Κισάμου, της Εθελοντικής Ναυαγοσωστικής Μονάδας του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Δήμου Χανίων, εκπρόσωποι της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Χανίων, κλπ.

Κατά την συνεδρίαση έγινε εκτενής αναφορά από τον κάθε Φορέα στα αντιπλημμυρικά έργα που έχει υλοποιήσει ή πρόκειται να υλοποιήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς και στα προβλήματα και τις δυσκολίες στην υλοποίηση αυτών.

Επίσης κατατέθηκαν προτάσεις και ιδέες για αυξημένη πρόληψη και ετοιμότητα των αρμόδιων υπηρεσιών.

Συζητήθηκε και ο τρόπος συνεργασίας των φορέων σε περιπτώσεις κρίσεων και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης που μπορεί να δημιουργηθούν εξαιτίας έντονων καιρικών φαινομένων κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν την αυξημένη ετοιμότητα και την επιθυμία τους να συνεργαστούν κατά την διάρκεια του επόμενου χειμώνα ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather