Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Χανίων 2019 – 2023

Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Χανίων 2019 – 2023

Σε δημόσια διαβούλευση θα παραμείνει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου το Σχέδιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Χανίων 2019 – 2023, όπως αυτό εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 219/22-10-21 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

«Είναι σημαντικό για τον Δήμο Χανίων οι πολιτικές, που θα εφαρμόσει τα επόμενα χρόνια, να εντάσσονται σε μία συνολική και ενιαία στρατηγική, ξεπερνώντας τις αποσπασματικές παρεμβάσεις στα ζητήματα, που θέτουν οι πολίτες. Να μπορέσουμε με έναν επιστημονικό και απόλυτα δομημένο τρόπο να προχωρήσουμε και να σχεδιάσουμε τις παρεμβάσεις», επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

«Καλούμε τους πολίτες να καταγράψουν τις απόψεις τους και να μας τροφοδοτήσουν με δεδομένα και στοιχεία, ώστε να προκύψει μία συμμετοχική διαδικασία σχεδιασμού, που θα μπορέσει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αίσθηση του πολίτη ότι συμμετέχει στη διαμόρφωση των πολιτικών του Δήμου, για να μπορέσει στη συνέχεια να τις υποστηρίξει», τόνισε ο κ. Σημανδηράκης και αναφέρθηκε παράλληλα στην έννοια του στρατηγικού σχεδιασμού, τονίζοντας ότι «πρέπει να ακολουθήσουμε τέσσερα Βασικά βήματα: να αποσαφηνίσουμε τι ακριβώς θέλουμε να πετύχουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία, να αποτυπώσουμε το πού βρισκόμαστε σήμερα, να αποτυπώσουμε το όραμά μας και το τέταρτο και πιο κρίσιμο και χρήσιμο βήμα είναι να δούμε ποιες πολιτικές πρέπει να ακολουθήσουμε για να φτάσουμε εκεί».

https://www.chania.gr/files/55/44786/5_(5).jpg

«Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού ο Δήμος Χανίων έχει αποτυπώσει ξεκάθαρα το όραμά του για τα επόμενα χρόνια, με σεβασμό στην ιστορία και το βλέμμα στο μέλλον, ένας έξυπνος Δήμος με προτεραιότητα στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην κινητικότητα, στο δημόσιο χώρο, στην παιδεία, στον πολιτισμό και στην ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών. Αυτό είναι το αποτυπωμένο όραμά μας και στην κατεύθυνση, που δίνει αυτό το όραμα, καλούμε τους πολίτες να καταθέσουν την άποψή τους, ώστε με μία συμμετοχική διαδικασία να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον μας», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Σημανδηράκης.

 

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, η οποία θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν εγγράφως ή ηλεκτρονικά, προτάσεις συμπλήρωσης  ή και τροποποίησης του Σχεδίου του Στρατηγικού Σχεδιασμού. Οι προτάσεις, που θα υποβληθούν, θα ληφθούν υπόψη κατά τη σύνταξη του τελικού σχεδίου του  Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Χανίων, το οποίο και θα εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή και εν συνεχεία από το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους εγγράφως στο πρωτόκολλο  του Δήμου (υπ’ όψιν κας Πετρόχειλου Σ., Τμήμα Προγραμματισμού Ποιότητας και Οργάνωσης, Κυδωνίας 29 Τ.Κ. 73100, Χανιά) ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: epicheirisiako@chania.gr έως τις 30.11.2021.

Ερωτηματολόγιο Δημόσιας Διαβούλευσης για Στρατηγικό Σχέδιο 2019-2023

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather