Ρεύμα: Πλαφόν χρεών για αλλαγή παρόχου από ΡΑΕ. Έρχεται και “τειρεσίας”

Ρεύμα: Πλαφόν χρεών για αλλαγή παρόχου από ΡΑΕ. Έρχεται και "τειρεσίας"

Έπειτα από απόφαση της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας), οι καταναλωτές που χρωστούν στον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος, είτε πρόκειται για τη ΔΕΗ είτε για άλλο πάροχο, πάνω από συγκεκριμένα ποσά, θα πρέπει είτε να αποπληρώσουν είτε να διακανονίσουν τα χρέη τους για να αλλάξουν πάροχο.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της αρχικής διαβούλευσης με τους προμηθευτές ρεύματος που ολοκληρώθηκε στις 30/12, η ΡΑΕ εισηγείται για τους οικιακούς καταναλωτές ως ανώτατο όριο ανεξόφλητης οφειλής για αλλαγή παρόχου τα 150 ευρώ, για τους μη οικιακούς που είναι συνδεδεμένοι με τη χαμηλή τάση τα 200 ευρώ και για τους καταναλωτές μέσης τάσης τα 1.000 ευρώ.

Τέλος, η ΡΑΕ προτείνει τη δημιουργία ενός συστήματος στα πρότυπα του «Τειρεσία», στο οποίο θα έχουν πρόσβαση οι προμηθευτές και θα αφορά τους οφειλέτες λογαριασμών ρεύματος που θέλουν να αλλάξουν πάροχο. Μάλιστα, προτείνεται να υπάρχουν συγκεκριμένες διαβαθμίσεις σε αυτό και συγκεκριμένα «κόκκινη» υπενθύμιση για όσους κινούνται στα όρια των οφειλών των ανώτατων ορίων που προτείνονται και «πράσινη» για όσους ανεξάρτητα από το ύψος των οφειλών έχουν προχωρήσει σε διακανονισμό.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather