Ψυχρή εισβολή από το Σάββατο: Κρύο και χιόνια σε όλη την Ελλάδα

Ψυχρή εισβολή από το Σάββατο: Κρύο και χιόνια σε όλη την Ελλάδα

Αγριεύει ο καιρός από το Σαββατοκύριακο με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και χιόνια ακόμη και στα πεδινά. Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για παρατεταμένη παγωνιά και χιονοπτώσεις, ακόμη και στα ημιορεινά της Κρήτης.

«Προσοχή στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο», γράφει σε ανάρτησή του στο facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, προσθέτοντας ότι η χώρα μας εισέρχεται από το Σαββατοκύριακο «και για μία περίπου εβδομάδα σε φάση παρατεταμένης παγωνιάς και κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών αλλά και χιονοπτώσεων, η ένταση και η έκταση των οποίων όμως είναι ακόμα ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του συστήματος».

Σύμφωνα με τον Σ. Αρναούτογλου πάντως, «τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία θέλουν τις πιο αξιόλογες χιονοπτώσεις να σημειώνονται από βδομάδα κυρίως στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου!».

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος-διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, ανέφερε ότι από την Παρασκευή θα πέσει σημαντικά η θερμοκρασία και για ένα τετραήμερο θα υπάρχουν ακόμα και χιονοπτώσεις μέχρι και στις πεδινές περιοχές.

Ο κ. Λαγουβάρδος επεσήμανε ωστόσο ότι, όσον αφορά στις χιονοπτώσεις, χρειάζονται μερικές ημέρες για να υπάρξει πιο στοχευμένη πρόγνωση, λέγοντας ότι θα πληγούν από την κακοκαιρία κυρίως οι περιοχές «από τη Θεσσαλία και κάτω».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather