“Ψήφος εμπιστοσύνης” από τους Χανιώτες στα κοινόχρηστα ποδήλατα

"Ψήφος εμπιστοσύνης" από τους Χανιώτες στα κοινόχρηστα ποδήλατα

Σε εργασίες αναβάθμισης του φθαρμένου στόλου και των σταθμών των κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Χανίων, προχώρησε το προηγούμενο διάστημα η ανάδοχος εταιρία που είχε αναλάβει τη συντήρηση, με στόχο την ποιοτικότερη χρήση από τους πολίτες.

Οι εργασίες, που έγιναν χωρίς επιπλέον οικονομικό κόστος για τον Δήμο, πραγματοποιήθηκαν στους σταθμούς ποδηλάτων της πλατείας Κατεχάκη (Μεγάλο Αρσενάλι-Κ.Α.Μ.), στην οδό Δευκαλίωνος στο πάρκινγκ της Πύλης της Άμμου, στην πλατεία Μαρκοπούλου ανατολικά της Δημοτικής Αγοράς, ενώ ο κατεστραμμένος εξοπλισμός που υπήρχε στην πλατεία Τάλω, κάτω από το φρούριο του Φιρκά, απομακρύνθηκε και ο νέος σταθμός εγκαταστάθηκε λίγα μέτρα παραπάνω, στις αρχές της οδού Θεοτοκοπούλου, με υλικά τελευταίας τεχνολογίας.

Συνολικά, ανακατασκευάστηκαν πάνω από 10 κοινόχρηστα ποδήλατα ώστε να επιμηκυνθεί ο χρόνος χρήσης τους, ενώ ο στόλος ενισχύθηκε με 14 καινούργια. Παράλληλα, αποκαταστάθηκαν και εκσυγχρονίστηκαν στο σύνολό τους τα ηλεκτρολογικά και ηλεκτρικά τμήματα (οθόνες αφής, κλειδαριές ποδηλάτων, κεραίες και modem) των σταθμών που υπάρχουν μέσα στην πόλη.

Η εκτεταμένη συντήρηση και αναβάθμιση του εξοπλισμού του Δήμου, είχε ως αποτέλεσμα μία εντυπωσιακή αύξηση-ρεκόρ (άνω του 50%), στη χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων κατά το περασμένο έτος, με τους πολίτες να χρησιμοποιούν περισσότερο το ποδήλατο, ιδίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μάλιστα, η τάση αυτή ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο με την ολοκλήρωση των προαναφερθεισών εργασιών, μιας και το τελευταίο τρίμηνο (Δεκ. ’20 – Φεβ. ’21) η αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, είναι μεγαλύτερη του 500% (!) (~1.500 ενοικιάσεις έναντι ~250 τους αντίστοιχους μήνες πέρυσι). Ενδεικτικά, παρατίθεται το πλήθος των μηνιαίων ενοικιάσεων, καθώς και το ποσοστό μεταβολής τους σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους:

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, το δίκτυο των κοινόχρηστων ποδηλάτων πρόκειται να επεκταθεί και να καλύπτει ακόμα περισσότερες περιοχές εντός των Χανίων, με σκοπό ολοένα και περισσότεροι δημότες και επισκέπτες, να το χρησιμοποιούν καθημερινά, εύκολα και με ασφάλεια.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather