Προβληματισμός από την υποχρέωση στελέχωσης υπηρεσίας δόμησης σε κάθε δήμο της χώρας

Προβληματισμός από την υποχρέωση στελέχωσης υπηρεσίας δόμησης σε κάθε δήμο της χώρας

Συνάντηση με εκπροσώπους όλων των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3/12/2021 στο Δημαρχείο Χανίων, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το μείζον ζήτημα, που έχει προκύψει με τις ρυθμίσεις του Νόμου 4842/2021, σύμφωνα με τον οποίο από 1η Ιανουαρίου 2022 θα πρέπει να λειτουργεί Υπηρεσία Δόμησης σε κάθε Δήμο της χώρας. Συνεπώς, η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χανίων δε θα έχει αρμοδιότητα εξυπηρέτησης των άλλων Δήμων, από το νέο έτος.

Τον Δήμο Χανίων εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Αντιδήμαρχος Δόμησης και Δημοτικής Περιουσίας, Νίκος Χαζιράκης, και ο Προϊστάμενος της ΥΔΟΜ, Φραγκίσκος Τρουλάκης. Από τον Δήμο Πλατανιά, το παρών έδωσε ο Δήμαρχος, Ιωάννης Μαλανδράκης, η υπάλληλος μηχανικός, Άννα Κακαβελάκη, και η ειδική συνεργάτιδα, Μαρία Τσικουράκη, από τον Δήμο Αποκόρωνα, ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης, από τον Δήμο Κανδάνου – Σελίνου ο Αντιδήμαρχος, Μιχαήλ Μπικάκης, τον Δήμο Κισσάμου εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας, Πόπη Καπετανάκη, και η δικηγόρος, Άννα Μπενιουδάκη, τον Δήμο Σφακίων, η Αντιδήμαρχος, Αφροδίτη Σφηνιά, και ο υπάλληλος μηχανικός, Στέλιος Μαραγκάκης, και τον Δήμο Γαύδου ο Αντιδήμαρχος, Σταύρος Μαραβελάκης.

p1

p2

Κατά την τοποθέτησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Νίκος Χαζιράκης, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Επειδή στόχος μας δεν είναι να απεκδυθούμε τις ευθύνες, αλλά το καλό των πολιτών, προκαλέσαμε αυτή τη συνάντηση, ώστε να συζητήσουμε τους όρους ενδεχόμενης προγραμματικής ή διαδημοτικής σύμβασης με τους άλλους Δήμους».

Στο πλαίσιο της συνάντησης, από όλους τους εκπροσώπους εκδηλώθηκε η αδυναμία λειτουργίας Υπηρεσίας Δόμησης σε κάθε Δήμο, καθώς επίσης εκφράστηκε η ανάγκη της οικονομικής συνεισφοράς στον Δήμο Χανίων, προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη από την ενδεχόμενη πρόσληψη προσωπικού, που θα απασχολείται στην ΥΔΟΜ Χανίων, μέσω της ΔΕΠΑΝ (Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη).

p3p4

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather