Πρόστιμο στη ΔΕΥΑΧ για απόβλητα σε ακτή!

Πρόστιμο στη ΔΕΥΑΧ για απόβλητα σε ακτή!

 Λόγω βλάβης έβγαιναν από φρεάτιο λύματα σε παραλία!

Πρόστιμο 2.000 ευρώ επέβαλλε ο Λιμενικός Σταθμός Χανίων στη Δημο- τική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΧ) για διαρροή αποβλήτων στην παραλία, ανάμεσα σε Χρυσή Ακτή και Άπτερα του Δήμου Χανίων!
Σύμφωνα με χθεσινές έγκυρες πληροφορίες των “Χανιώτικων νέων”, το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα προς βράδυ της περασμένης Παρασκευής όταν περιπατητής, παρατήρησε να βγαίνουν λύματα από φρεάτιο (αποχέτευσης) που βρίσκεται στα όρια περίπου της Χρυσής Ακτής προς Απτερα.
Ο περιπατητής, βλέποντας να ξεχειλίζει το φρεάτιο με «νερά τα οποία είχαν δυσάρεστη οσμή», ενημέρωσε το Λιμενικό το οποίο έσπευσε αμέσως στο σημείο της διαρροής.
Οι λιμενικοί διαπίστωσαν το αληθές της παρέμβασης του πολίτη, ειδοποίησαν με τη σειρά τους τη ΔΕΥΑΧ, συνεργείο της οποίας ήρθε άμεσα και αποκατέστησε τη βλάβη.
Το πρόβλημα διορθώθηκε άμεσα και σταμάτησε η ροή των αποβλήτων στην άμμο.
Ομως το Λιμενικό δεν περιορίστηκε σε αυτή την ενέργεια.
Από το Λιμενικό Σταθμό Χανίων που έχει την αρμοδιότητα, μετέβησαν ξανά νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο ίδιο σημείο για να δουν την κατάσταση και να εξετάσουν αν υπάρχει θαλάσσια ρύπανση.
Οπως είδαν, δεν υπήρχε ούτε ροή, ούτε ρύπανση στη θάλασσα. Εκτιμάται ότι η φουρτούνα που υπήρχε εκείνες τις ώρες βοήθησε να μην σημειωθεί θαλάσσια ρύπανση.
Ωστόσο, ο Λιμενικός Σταθμός Χανίων επέβαλε κυρώσεις στη ΔΕΥΑΧ με βάση τον Γενικό Κανονισμό Λιμένα.
Οπως μαθαίνουμε, επιβλήθηκε στη ΔΕΥΑΧ ρόστιμο 2.000 ευρω για διαρροή ακαθαρσιών στην ακτή.

Πηγή. Χανιώτικα νέα

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather