“Προίκα του Μωρού” από τον Δήμο Αποκορώνου

“Προίκα του Μωρού” από τον Δήμο Αποκορώνου

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου, στα πλαίσια του Κοινωνικού προγράμματος για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού, υλοποιεί την κοινωνική δράση, με τίτλο:”Η Προίκα του Μωρού”.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «Η παρούσα δράση προσβλέπει στην άμβλυνση της υλικής αποστέρησης και στον περιορισμό του κινδύνου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού των οικογενειών και των παιδιών που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας, σύμφωνα με την ΚΥΑ ΓΔ 5οι.2961/10 (ΦΕΚ 128/Β24-01-2017), καθώς επίσης και στην ενίσχυση της κοινωνικής τους ενσωμάτωσης, μέσω της δημιουργίας ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος για την υγιεινή διαβίωση και την πλήρη ανάπτυξή τους.

Με το πακέτο της προίκας του μωρού, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ καθορισμένα βασικά είδη φροντίδας και υγιεινής για τις ανάγκες των βρεφών και συγκεκριμένα:
Λίκνο
σετ σεντόνια λίκνου
κουβέρτα αγκαλιάς
σελτεδάκια
φορμάκια
εσώρουχα ολόσωμα
πάνες
λαβέτες
πετσέτες
σετ περιποίησης
παιχνίδι.

Ωφελούμενες της δράσης είναι οι γυναίκες κάτοικοι του Δήμου Αποκορώνου, ωφελούμενες του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), που θα γεννήσουν σε Δημόσιο Νοσοκομείο και η διαμονή των βρεφικών ειδών θα πραγματοποιηθεί κατόπιν συνεργασίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αποκορώνου. Για περισσότερες πληροφορίες και για την υποβολή των αιτήσεων, στο 28253.40312, κα Μπενάκη Χρυσούλα- Προϊσταμένη τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δ. Αποκορώνου»

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather