Πρόγραμμα επιμόρφωσης «Πρώτες Βοήθειες και Χρήση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών στην Αντιπεριφέρεια Χανίων

Πρόγραμμα επιμόρφωσης «Πρώτες Βοήθειες και Χρήση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών στην Αντιπεριφέρεια Χανίων

Από το κεντρικό κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, το ΕΚΑΒ ξεκίνησε το πρόγραμμα επιμόρφωσης «Πρώτες Βοήθειες και Χρήση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών» προς τους υπαλλήλους της Π.Ε. Χανίων.

Η πρώτη από τις δυο προγραμματισμένες επιμορφώσεις πραγματοποιήθηκε από στελέχη του ΕΚΑΒ, και συγκεκριμένα από τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης, Νικόλαο Γιαννακουδάκη, τον Γιατρό του ΕΚΑΒ Χανίων, Κων/νο Λάμπρη, τον Υπεύθυνο του Τομέα Χανίων, Στυλιανό Βαρβαντάκη, τους Εκπαιδευτές, Εμμανουήλ Καλεμάκη και Δημήτριο Ορφανό, και Στελέχη της Ομάδας Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Χανίων.

Οι υπάλληλοι που θα επιμορφωθούν θα λάβουν σχετική πιστοποίηση στις πρώτες βοήθειες και τη χρήση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών που υπάρχουν στις υπηρεσίες.
Τα τελευταία χρόνια το ΕΚΑΒ Χανίων πραγματοποιεί παρόμοια επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα τις πρώτες βοήθειες και τη χρήση απινιδωτών σε Ιατρούς και Νοσηλευτές, Προπονητές και Αθλητές, Ναυαγοσώστες, Σχολεία και Δημόσιες Υπηρεσίες του νομού Χανίων και της υπόλοιπης Κρήτης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το Σεπτέμβρη του 2020 επαναλειτούργησε το ΙΕΚ Διασωστών Πληρωμάτων με έδρα το Ηράκλειο, από όπου έχουν ήδη αποφοιτήσει 27 σπουδαστές, και υπάρχει προοπτική, στο προσεχές μέλλον, να επαναλειτουργήσει στο Παράρτημα του ΕΚΑΒ Χανίων, το ΙΕΚ του ΕΚΑΒ που λειτουργούσε στο παρελθόν.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather