Πρόγραμμα ασφαλούς κυκλοφοριακής συμπεριφοράς για τα παιδιά των παιδικών σταθμών του Δήμου Χανίων

Πρόγραμμα ασφαλούς κυκλοφοριακής συμπεριφοράς για τα παιδιά των παιδικών σταθμών του Δήμου Χανίων

Ο Δημοτικός  Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων, για πέμπτη χρονιά, σε συνεργασία με τη Make Roads Safe Hellas, υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα ασφαλούς κυκλοφοριακής συμπεριφοράς για τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Αρχίζοντας από σήμερα Τετάρτη 23/03/2022, στο πλαίσιο ωριαίων επισκέψεων, με τη μορφή παιχνιδιού και με τη βοήθεια εκπαιδευτικού υλικού, τα νήπια μαθαίνουν βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής και παροτρύνοντας τους, μεταφέρουν και εφαρμόζουν τη γνώση τους.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Στέλιος Βαλυράκης: «Το μέλλον ανήκει στα παιδιά και αυτό χρειάζεται να το διασφαλίσουμε εμείς οι ενήλικες».

Η Make Roads Safe Hellas είναι ένας επιστημονικός και κοινωνικός φορέας που επιδιώκει την προαγωγή της Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα και διεθνώς. Είναι επίσημο μέλος της ΕASST (Eastern Alliance for Safe and Sustainable Transport) στην Ελλάδα από το 2015. Η ΕASST είναι ένας ευρέως αναγνωρισμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την οδική ασφάλεια, ο οποίος ανέπτυξε το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα σε συνεργασία με την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και σημαντικούς επιστήμονες του χώρου. Το πρόγραμμα έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες και προσφέρεται από τα μέλη της EASST σε 15 χώρες.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather