Προχωρά η προετοιμασία των Χανίων, για τις επετειακές εκδηλώσεις των 200 ετών από την επανάσταση του 1821

Προχωρά η προετοιμασία των Χανίων, για τις επετειακές εκδηλώσεις των 200 ετών από την επανάσταση του 1821

Πραγματοποιήθηκε κατόπιν προσκλήσεως της Επιτροπής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων «για τον Εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821», η συνάντηση της Προέδρου και του Γραμματέα της Επιτροπής κ.Μαλανδράκη-Κρασουδάκη Σοφίας και Νικολακάκη Δημήτρη  με τους ορισμένους προς αυτό εκπροσώπους των Δήμων της Π.Ε Χανίων.

Παρέστησαν οι κ.κ. Γιαννακάκης Γιάννης Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, Καμπουράκης Γιώργος Προϊστάμενος Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας,Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Πλατανιά, Λιματζάκης Γιώργος Ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαχλάκης Γιώργος Αντιδήμαρχος Παιδείας-Πολιτισμού του Δήμου Κισσάμου, Μπικάκης Μιχάλης Αντιδήμαρχος Καντάνου-Σελίνου, Λουκάς Μπασιάς συνεργάτης του κ. Μπικάκη Μιχάλη και η Χναρά Ειρήνη, ως εκπρόσωπος του Δήμου Γαύδου. Επίσης συμμετείχε διαδικτυακά  η κα Θεοδώρου Έφη καλλιτεχνική Δ/ντρια  του ΔΗΠΕΘΕΚ.

Οι παραπάνω εκπρόσωποι των Δήμων ενημέρωσαν την Επιτροπή για τις εκδηλώσεις και δράσεις που προγραμματίζουν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους και επισήμαναν ότι κάποιες εξ αυτών έχουν ήδη οριστικοποιηθεί, ενώ σ΄άλλες υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης. Ως εκ τούτου η συνάντηση ήταν ωφέλιμη καθ΄όσον κατεγράφησαν οι πρώτες ημερομηνίες, αναζητήθηκε η βέλτιστη κατανομή των κεντρικών εκδηλώσεων, ώστε να αποφευχθεί, κατά το δυνατόν, η σύμπτωσή τους, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε να υπάρχει συνεχής επικοινωνία μεταξύ των Δήμων και της Επιτροπής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση κοινών δράσεων μεταξύ Δήμων, αλλά και η πρόταση της κας Θεοδώρου να συνδράμει σε συνεργασία με τους Δήμους και την Επιτροπή την όλη προσπάθεια.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση του ψηφιακού ημερολογίου, που θα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης με δυνατότητα ανάρτησης εκδηλώσεων από όλη την Κρήτη, εφόσον υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον. Για τις εκδηλώσεις της Π.Ε. Χανίων υπεύθυνη θα είναι η Επιτροπή «Χανιά 1821». Τέλος, έγινε συζήτηση για τον τρόπο καταγραφής των δράσεων στο ψηφιακό ημερολόγιο και παραδόθηκε σχετικός φάκελος με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες.

Η Επιτροπή θα συνεχίσει τις επαφές και με άλλους φορείς και παράγοντες των Χανίων, προκειμένου να δημιουργηθούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για τον καλύτερο εορτασμό της σημαντικής αυτής επετείου.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather