Πότε αποζημιώνεται η ζημιά στο όχημα από πτώση δέντρου

Πότε αποζημιώνεται η ζημιά στο όχημα από πτώση δέντρου

Μια ερώτηση που προέκυψε τις τελευταίες ώρες σε πολλές περιοχές της χώρας μετά την επέλαση της κακοκαιρίας, είναι και το κατά πόσον οι ασφαλιστικές εταιρείες αποζημιώνουν την ζημιά που προκλήθηκε σε όχημα σταθμευμένο ή εν κινήσει, από πτώση δέντρου ή βράχου, συνέπεια της κακοκαιρίας.

Η απάντηση είναι ΝΑΙ, οι υλικές ζημιές που θα προκληθούν σε ένα σταθμευμένο όχημα λόγω πτώσης δέντρου από χιόνι-χιονοθύελλα, αποζημιώνονται εφόσον στο ασφαλιστήριο αυτού περιλαμβάνεται η κάλυψη Φυσικών Φαινομένων, και η αποζημίωση ανέρχεται έως του ασφαλισμένου κεφαλαίου και σύμφωνα με τους όρους.

Εάν δεν περιλαμβάνεται η κάλυψη Φυσικών Φαινομένων, αλλά περιλαμβάνεται η κάλυψη Θραύσης Κρυστάλλων, τότε αποζημιώνονται μόνο οι υλικές ζημιές στα κρύσταλλα του οχήματος σύμφωνα με τους όρους της κάλυψης.

Εάν καμία από τις παραπάνω καλύψεις δεν υπάρχουν στο ασφαλιστήριο, τότε οι ζημιές δεν αποζημιώνονται και ο ιδιοκτήτης πληρώνει τις επισκευές από την τσέπη του.

Προϋπόθεση για την καταβολή της αποζημίωσης, είναι η προσκόμιση της βεβαίωσης από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά την ημερομηνία και ώρα της πτώσης του δέντρου στην περιοχή.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather