Πόσοι Έλληνες έχουν στην κατοχή τους κρυπτονομίσματα

Πόσοι Έλληνες έχουν στην κατοχή τους κρυπτονομίσματα

Σχεδόν 200.000 άτομα μετρά η κοινότητα του crypto στην Ελλάδα, καθώς το 1,87% των Ελλήνων έχει υιοθετήσει τα κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της BrokerChooser, 194.860 Έλληνες είναι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 36η θέση παγκοσμίως με βάση την διείσδυση του crypto στον πληθυσμό, μία θέση χαμηλότερα από τη Φινλανδία και μία θέση υψηλότερα από την Ελβετία.

Τα νούμερα δείχνουν ότι η Ελλάδα διαθέτει μεν μία υπολογίσιμη crypto-κοινότητα, όμως απέχει κατά πολύ από τα ποσοστά διείσδυσης που έχουν τα κρυπτονομίσματα σε άλλες χώρες. Για παράδειγμα, στην Ουκρανία, που βρίσκεται στην πρώτη θέση της έρευνας, το 12,73% του πληθυσμού είναι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων. Στη Ρωσία, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, το ποσοστό της διείσδυσης είναι 11,91% και ακολουθεί η Κένυα με 8,52%.

Στις ΗΠΑ, το 8,31% των Αμερικανών, δηλαδή περισσότερα από 27 εκατ. άτομα, είναι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων.

Τα στοιχεία της BrokerChooser αποδεικνύουν ότι τα κρυπτονομίσματα είναι πιο διαδεδομένα σε χώρες με μεγάλα χρηματοοικονομικά κέντρα (ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο), όπου πολύς κόσμος είναι εξοικειωμένος με το finance, αλλά και σε κράτη με αδύναμα ή ευμετάβλητα νομίσματα, που ωθούν μέρος του πληθυσμού στην αναζήτηση εναλλακτικών.

Άλλωστε, η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει αρχίσει να κερδίζει πλέον την ψήφο εμπιστοσύνης των μεγάλων επενδυτών του κόσμου και των πιο ισχυρών ονομάτων του παραδοσιακού finance. Αυτές τις μέρες αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία επενδύσεων του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος έχει αγοράσει bitcoin, καθώς θεωρεί ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν πλέον γίνει mainstream.

Οι αναλυτές της Bank of America παραδέχθηκαν σε έκθεσή τους αυτή την εβδομάδα ότι τα ψηφιακά assets «είναι πολύ μεγάλα για να τα αγνοήσει κανείς». «Η άποψή μας είναι ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες από ό,τι περιμένουν οι σκεπτικιστές», έγραψαν στην ανάλυσή τους.

Τις τελευταίες ημέρες, η τιμή του bitcoin κινείται και πάλι πάνω από τα 50.000 δολάρια, ενώ αυτές τις ημέρες διαμορφώνεται κοντά στα 54.500 δολάρια.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather