Πόσα είναι τα ασφαλισθέντα οχήματα που κυκλοφορούν στους Ελληνικούς δρόμους

Πόσα είναι τα ασφαλισθέντα οχήματα που κυκλοφορούν στους Ελληνικούς δρόμους

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ) και το υπουργείο Μεταφορών και την ΕΛΣΤΑΤ, ο στόλος των ασφαλισθέντων οχημάτων προσέγγιζε στο τέλος Σεπτεμβρίου τα 6,598 εκατ. όταν στις 31/12/2020 ήταν 6,29 εκατ.,το 2019 βρισκόταν στα 6,26 εκατ.,το 2018 στα 6,15 εκατ., ενώ το 2017 στα 6 εκατ. αυτοκίνητα.

Καταγράφεται δηλαδή μια συνεχή αυξητική τάση, τάση που εν πολλοίς ακολουθεί την αγορά του κλάδου αυτοκίνητου, ιδιαίτερα μετά από ένα άλμα στη διετία 2017-2019, λόγω και των μέτρων που ελήφθησαν τότε για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι στα προαναφερόμενα μεγέθη στου στόλου ασφαλισθέντων οχημάτων, περιλαμβάνονται όλα τα ασφαλισθέντα αυτοκίνητα, τόσο των μελών της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, όσο και των εταιρειών εκτός ΕΑΕΕ (εταιρείες ελεύθερης παροχής υπηρεσιών-ΕΠΥ και εταιρείες μη μέλη της ΕΑΕΕ).

Επίσης επισημαίνεται ότι στην Στατιστική Επετηρίδα της ΥΑΣΕ, συμμετείχαν με αναλυτικά στοιχεία 30 Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις, με εκτιμώμενη συμμετοχή 91% στο σύνολο του κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτων για το 2020.

Πηγή: Nextdeal
Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather