Πως εξελίσσεται ο δολωματικός ψεκασμός κατά του δάκου, στα Χανιά

Πως εξελίσσεται ο δολωματικός ψεκασμός κατά του δάκου, στα Χανιά

Ολοκληρώνεται μετά την παρέλευση των υψηλών θερμοκρασιών ο πρώτος δολωματικός ψεκασμός με την εφαρμογή του στις όψιμες περιοχές (ορεινή ζώνη) όπου είχε σταματήσει λόγω καύσωνα. Ξεκινάει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο δεύτερος δολωματικός στις περισσότερες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας.

Παρακαλούνται οι παραγωγοί να έχουν ανοικτά τα αγροκτήματά τους και να παρευρίσκονται σε αυτά προκειμένου για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των ψεκασμών. Για περισσότερες πληροφορίες για τις τοποθεσίες ψεκασμού να απευθύνονται στον αρχιεργάτη του εκάστοτε συνεργείου ψεκασμού. Επίσης παρακαλούνται οι βιοκαλλιεργητές να σημαίνουν εμφανώς τα αγροκτήματά τους και να ενημερώνουν τους αρχιεργάτες.

Υπενθυμίζουμε ότι στις περιοχές που έχουν εξαιρεθεί με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των οικείων Δήμων καθώς και στις Δ.Ε. Χανίων και Σούδας και Τ.Κ Τσικαλαριών και Απτέρων όπου ο τριετής διαγωνισμός για την ανάδειξη εργολάβων για την εκτέλεση των δολωματικών ψεκασμών έχει αποβεί άγονος, οι παραγωγοί θα πρέπει να προχωρήσουν στην αντιμετώπιση του δάκου με δικά τους μέσα.

Οι ιδιωτικές επεμβάσεις πρέπει να γίνονται πάντα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και ακολουθώντας τα αναγραφόμενα στην ετικέτα των χρησιμοποιούμενων εντομοκτόνων και την σχετική νομοθεσία που αφορά στην χρήση γεωργικών φαρμάκων.

Για την πορεία της δακοκτονίας οι παραγωγοί θα ενημερώνονται με συνεχή δελτία τύπου τα οποία μαζί με τις ανακοινώσεις για τις ημερομηνίες ψεκασμών θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας στην ηλεκτρονική διεύθυνση «https://www.crete.gov.gr/category/enimerosi/grafeio-typoy/release/enimerosi-agroton/dakoktonia/dakoktonia-p-e-chanion/dakoktonia-p-e-chanion-2021/»

Τηλ. επικοινωνίας 2821346500, 2821346570-20-40-43, 2822022005.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather