«Ποιητικά να κατοικεί ο άνθρωπος» στο θέατρο Λενταριανών

«Ποιητικά να κατοικεί ο άνθρωπος» στο θέατρο Λενταριανών

Τη μουσική παράσταση «Ποιητικά να κατοικεί ο άνθρωπος», σε σκηνοθεσία Στέλιου Κρασανάκη και σύνθεση και ερμηνεία των Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη, διοργανώνει το Σάββατο 26 Αυγούστου 2023, ώρα 21.00 στο θέατρο Λενταριανών στα Χανιά, η Περιφέρεια Κρήτης, με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ. Είσοδος ελεύθερη.

Οπως αναφέρουν οι διοργανωτές, “η παράσταση βασίζεται στην ποίηση και στον αναστοχασμό των ποιητών από διαφορετικές γενιές και τόπους. Μουσικές, τραγούδια και λόγος δημιουργούν έναν ιστό από διαχρονικές ιστορίες για την ποικιλομορφία της φύσης και την επίδρασή της στον ψυχισμό και την εξέλιξη του ανθρώπου. Αφού κυριάρχησε στη γη, έπειτα στα ζώα και τέλος στον ίδιο τον συνάνθρωπο, έρχεται τώρα αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του, που απειλούν την κλιματική ισορροπία. Η διαχείριση της κλιματικής κρίσης από τον άνθρωπο αποτελεί το σύγχρονο ισχυρό διακύβευμα.

Το μάταιο της ύπαρξης να γίνει όχι αιτία καταστροφής και εκμετάλλευσης, αλλά αφορμή για προσφορά, σεβασμό και εκτίμηση της φθαρτότητας των πραγμάτων. Η τέχνη φωτίζει τον δρόμο της αλλαγής της αντίληψης και της συμπεριφοράς μας προς τη φύση”.

Συντελεστές

Δραματουργική επεξεργασία, σκηνοθεσία: Στέλιος Κρασανάκης

Σύνθεση και ερμηνεία: Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης

Μουσικοί: Αλέξης Στενάκης (κλαρινέτο), Αλέξανδρος Τζιόβας (κοντραμπάσο), Κωνσταντίνος Ράμμος (πιάνο)

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον Πύργο Μπαζαίου, στη Νάξ,ο στο πλαίσιο του Προγράμματος 2023 «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού, με θέμα την κλιματική κρίση.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather