Ποια είναι τα χρώματα προτιμούν οι αγοραστές των αυτοκινήτων

Ποια είναι τα χρώματα προτιμούν οι αγοραστές των αυτοκινήτων

Εσείς ποιο χρώμα προτιμάτε στο αυτοκίνητό σας; Η πλειοψηφία τα τελευταία χρόνια… ψηφίζει το λευκό, το μαύρο, το ασημένιο και το γκρι για το δικό της αυτοκίνητο. Υπάρχει η… μόδα, η αξία μεταπώλησης, η «γραμμή» των αυτοκινητοβιομηχανιών, η διαχρονικότητα και μια σειρά από άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την απόφαση των αγοραστών ιδιοκτητών και το χρώμα των αυτοκινήτων που προτιμούν.

Σε μια πρόσφατη έκθεση σχετικά με την δημοτικότητα των χρωμάτων στον αυτοκινητικό χώρο καταγράφεται πως φέτος όπως και τα τελευταία χρόνια στην πρώτη θέση της πιο δημοφιλούς επιλογής βρίσκεται το λευκό.

Σύμφωνα με την έκθεση η οποία γίνεται κάθε χρόνο προς ενημέρωση των αυτοκινητοβιομηχανιών την περασμένη χρονιά 38% των αυτοκινήτων που παράχθηκαν ήταν βαμμένα λευκά ενώ ακολουθούν τα μαύρα με 19% και τα γκρι με 15%. Έκπληξη αποτελεί το γεγονός πως το ασημένιο χρώμα αν και παραμένει μεταξύ των βασικών επιλογών καταγράφει μια συνεχή πτώση για σειρά ετών.

Το μαύρο παραμένει το συνηθέστερο χρώμα στα πολυτελή και πιο ακριβά μοντέλα, ενώ συνολικά οι τέσσερις πιο δημοφιλείς χρωματισμοί αντιστοιχούν στο 81% του συνόλου των αυτοκινήτων που παράχθηκαν δηλαδή 4 στα 5 αυτοκίνητα. Είναι δεδομένο πως αν δεν υπήρχε το θέμα της πτώσης της μεταπωλητικής αξίας λόγω ενός έντονου και ιδιαίτερου χρωματισμού, πολλοί θα ήταν αυτοί που θα επέλεγαν πιο extreme χρώματα, από τα κλασσικά και συντηρητικά.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather