Ποδηλατική διαδρομή 40 χλμ στο Ακρωτήρι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων

Ποδηλατική διαδρομή 40 χλμ στο Ακρωτήρι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων

Το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα τα Χανιά, του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, στις 09:00 π.μ., διοργανώνει ποδηλατική διαδρομή 40 χιλιομέτρων στο Ακρωτήρι. Η δράση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων.

Η αφετηρία της διαδρομής θα είναι στην είσοδο του Πολυτεχνείου και θα πραγματοποιηθούν ενδιάμεσες στάσεις, κατά τις οποίες θα διανέμεται από τους ποδηλάτες ενημερωτικό υλικό για τις υπηρεσίες της μονάδας.

Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν βασική αιτία θανάτου ατόμων, ηλικίας 5 έως 29 ετών. Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι να θυμηθούμε και να τιμήσουμε τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων και να προωθήσουμε το μήνυμα «αλλάζω οδική συμπεριφορά, αλλάζω ζωή».

Το «Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα τα Χανιά» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5035309 είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 28210-87040, 28210-02120.

Διαμαρτύρεται ο Σύλλογος Αρωγής & Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων, εκφράζει την πλήρη αγανάκτησή του διότι όπως πληροφορήθηκε δια του τύπου, το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα τα Χανιά, του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, στις 09:00 π.μ., διοργανώνει ποδηλατική διαδρομή 40 χιλιομέτρων στο Ακρωτήρι.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, που υπογράφει ο πρόεδρος του συλλόγου Σταύρος Πολέντας, “το «Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα τα Χανιά» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5035309 είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)..

Ο Σύλλογός μας που ως γνωστόν δεν θέλει και δεν έχει ποτέ ενταχθεί σε κανένα Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για οποιαδήποτε χρηματοδότηση, εκφράζει την αντίθεση και αγανάκτησή του που κάποιοι χωρίς καν να μας ενημερώσουν, σχεδιάζουν να τιμήσουν την μνήμη των παιδιών και των ανθρώπων μας .

Λυπούμεθα που ο Δήμος Χανίων για μια φορά ακόμα , αγνόησε την ύπαρξη του Συλλόγου μας και έθεσε υπό την αιγίδα του δράση Συλλόγου που θέλει, την Ιερή για μας Ημέρα να τιμήσει εν αγνοία μας τα τροχαία θύματά μας .

Ο Σύλλογός μας σεβόμενος το γεγονός ότι την Κυριακή 21/11/2021 είναι τα Εισόδια της Θεοτόκου ,δεν προγραμμάτισε την ως άνω ημερομηνία δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των τροχαίων Θυμάτων, όπως αυτή καθιερώθηκε με απόφασή του από τον Ο.Η.Ε, προκειμένου να συμμετάσχουμε στις εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Χανίων για την πολιούχο της πόλης μας και στις εορταστικές εκδηλώσεις εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων .

Θεωρούμε σκόπιμο να τονίσουμε ότι υπάρχουν αρκετά πεδία δράσεων για χρηματοδοτήσεις και δεν είναι ανάγκη να τιμώνται για τους δικούς τους λόγους και μόνο τα τροχαία θύματά μας και μάλιστα εν αγνοία των μελών του Συλλόγου μας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather