Πιθανή η εμπλοκή δεύτερου σκάφους στο ναυτικό δυστύχημα του Σήφη Βαλυράκη

Πιθανή η εμπλοκή δεύτερου σκάφους στο ναυτικό δυστύχημα του Σήφη Βαλυράκη

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον τραγικό θάνατο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη στα νερά του Ευβοϊκού, τα οποία απομακρύνουν το ενδεχόμενο να έχασε τη ζωή του από ατύχημα και δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση.

Η σύζυγος του εκλιπόντος, γνωστή ζωγράφος Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, επικαλείται στοιχεία και μαρτυρίες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στο δυστύχημα του Σήφη Βαλυράκη.

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, που έχει την ευθύνη για το Λιμενικό Σώμα, η κυρία Βαλυράκη αναφέρει ότι «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Τα επαγγελματικά σκάφη, σημειώνει η κυρία Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θαλάσσα κατά τον χρόνο του συμβάντος. Στην επιστολή της καταλήγει: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν μαρτυρίες που τοποθετούν τουλάχιστον δύο επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη κοντά στο φουρκωτό του πρώην υπουργού, ενώ κατά τις ίδιες μαρτυρίες υπήρξε παρενόχληση του σκάφους. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη επήλθε από τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από «θλων και τέμνον» όργανο, αλλά μέλλει να αποδειχθεί αν πρόκειται για την προπέλα του δικού του σκάφους ή άλλου. Πάντως, η οικογένεια ανέβαλε την κηδεία του Σήφη Βαλυράκη που επρόκειτο να γίνει σήμερα το μεσημέρι στο κοιμητήριο του Παπάγου.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather