Πιστώσεις στους δήμους της Κρήτης για τα πλημμυρικά φαινόμενα του περασμένου Νοεμβρίου

Πιστώσεις στους δήμους της Κρήτης για τα πλημμυρικά φαινόμενα του περασμένου Νοεμβρίου

Στην έγκριση των πρώτων χρηματοδοτήσεων προς δήμους της Κρήτης, με σκοπό την αποκατάσταση των σοβαρών και εκτεταμένων καταστροφών που υπέστη το οδικό δίκτυο  και οι υποδομές του νησιού, από τα πρωτοφανή σε σφοδρότητα καιρικά φαινόμενα του περασμένου Νοεμβρίου, προχώρησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, με απόφαση που φέρει την υπογραφή του αρμόδιου Υφυπουργού, κ. Γιάννη Τσακίρη, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προχώρησε στην έγκριση της πρότασης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, εντάσσοντας τη πρώτη φάση των έργων που αφορούν τους πληγέντες δήμους της Κρήτης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2021, στη ΣΑΕ 871. Αναλυτικά οι αποφάσεις αφορούν τα εξής έργα:

– «Αποκατάσταση καταστροφών στο Δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο και στις κτιριακές Υποδομές, του Δήμου Πλατανιά Π.Ε. Χανίων, από τα πλημμυρικά φαινόμενα στις 20- 22 Οκτωβρίου 2020 και στις 09-11 Νοεμβρίου 2020»,  με προϋπολογισμό  1.000.000 €.

– «Αποκατάσταση οδικού δικτύου Δήμου Αποκορώνου μετά τη θεομηνία της 10ης Νοεμβρίου 2020», με προϋπολογισμό  1.000.000 €.

– «Αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών από τις έντονες βροχοπτώσεις της 9ης και 10ης Νοεμβρίου 2020 στο Δήμο Ανωγείων», με προϋπολογισμό 400.000 €.

– «Αποκατάσταση ζημιών οδοποιίας του Δήμου Μυλοποτάμου από τις βροχοπτώσεις της 10ης Νοεμβρίου 2020», με προϋπολογισμό  2.500.000 €.

– «Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες της 10ης Νοεμβρίου 2020 του Δήμου Αγίου Βασιλείου», με προϋπολογισμό  1.700.000 €.

Υπενθυμίζεται ότι από τη πρώτη στιγμή η αντίδραση της κυβέρνησης στο θέμα υπήρξε άμεση, καθώς με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την αμέσως επόμενη των καταστροφών κλιμάκιο υπό τον τότε Υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Θοδωρή Λιβάνιο, παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτή Ρεθύμνου, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, συνοδευόμενο από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον γενικό γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη, πραγματοποίησαν αυτοψία στις πληγείσες περιοχές.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather