Περιφέρεια Κρήτης: «Παράθυρο» στον κόσμο για τα Λύκεια της Κρήτης

Περιφέρεια Κρήτης: «Παράθυρο» στον κόσμο για τα Λύκεια της Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση, την Πέμπτη 22 Απριλίου στις 18:00, για τα αποτελέσματα και τα οφέλη από την υλοποίηση, σε όλα τα δημόσια Λύκεια της Κρήτης, του εκπαιδευτικού προγράμματος “The Tipping Point”(TTP), το οποίο αφορά στον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων, με σύγχρονα και ασύγχρονα ψηφιακά μέσα. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και μέντορες που συμμετείχαν στο TTP θα μεταφέρουν όσα αποκόμισαν και θα αποτυπώσουν την εμπειρία από τη συμμετοχή τους.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης & Νέας Γενιάς, Έφη Κουτεντάκη, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Μανόλης Καρτσωνάκης και η Διευθύντρια του ΤΤΡ, Αμαλία Κωνσταντακοπούλου.

Το πρόγραμμα προσφέρθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης δωρεάν σε όλα τα Λύκεια της Κρήτης και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της ομάδας του ΤΤΡ, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης και των Κ.Ε.Σ.Υ. (Κέντρα Εκπαιδευτικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης). Συνολικά, συμμετείχαν 81 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, 168 εκπαιδευτικοί και εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες από όλη την Κρήτη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλης της Κρήτης, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με ανθρώπους – μέντορες απ’ όλο τον κόσμο και να ενημερωθούν σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού στη σύγχρονη ψηφιακή πραγματικότητα.

Στη διαδικτυακή εκδήλωση, που συντονίζει η κα Μαριάννα Σκυλακάκη, εκδότρια και αρχισυντάκτρια στην αθηΝΕΑ, συζητούν εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και των μαθητών και από τις 4 περιφερειακές ενότητες, με την κα Εύα Τσαουσίδου (Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο Harvard και στο Dana Farber Cancer Institute), τον κ. Νικόλαο Μαυρίδη (Διδάκτορα του ΜΙΤ και σύμβουλο στην Τεχνητή Νοημοσύνη και Ρομποτική) και την κα Μαρίλυ Νίκα (AI Product Manager στην Google).

Παρακάτω θα βρείτε το σύνδεσμο για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση:

https://www.youtube.com/watch?v=Xu4n7-KEMP8

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather