Περιφέρεια: 650.000 ευρώ για την ανακαίνιση της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής

Περιφέρεια: 650.000 ευρώ για την ανακαίνιση της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής

Την Προγραμματική σύμβαση για τις εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Ζωοδόχου Πηγής – Χρυσοπηγής, υπέγραψε χθες στα Χανιά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η σύμβαση είναι μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ), της Περιφέρειας Κρήτης και του Ν.Π.Δ.Δ. της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής Χανίων και χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Κρήτης με 650.000 ευρώ.

Η προγραμματική σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης (ΠΣΠΑ) γίνεται μεταξύ των τριών φορέων για την υλοποίηση του έργου που περιλαμβάνει τις εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης στα κτίρια της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Χανίων, λόγω εκτεταμένων φθορών που προέκυψαν από την υγρασία και την παλαιότητα.

Το έργο θα υλοποιηθεί κατά πλήρη εφαρμογή της εγκεκριμένης από την Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του ΥΠΠΟΑ μελέτης, με την οποία εγκρίθηκε η υλοποίηση του έργου από την Περιφέρεια Κρήτης.

Η συνολική διάρκεια της ανωτέρω Προγραμματικής Σύμβασης είναι 36 μήνες και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου υπολογίζεται σε 24 μήνες, προσαυξημένο κατά 12 μήνες, που αφορούν στο χρονικό διάστημα που απαιτείται για τους ελέγχους και τις εγκρίσεις των αρμοδίων – εμπλεκομένων υπηρεσιών και τυχόν παρατάσεις της εργολαβικής σύμβασης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather