Περαιτέρω ενίσχυση από την πολιτεία, ζητούν οι επιχειρήσεις εστίασης της Κρήτης

Περαιτέρω ενίσχυση από την πολιτεία, ζητούν οι επιχειρήσεις εστίασης της Κρήτης

Σε επικείμενη συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να τεθούν τα θέματα που απασχολούν τον κόσμο της εργασίας αλλά και τους επιχειρηματίες της εστίασης, εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας και του παρατεταμένου κλεισίματος των καταστημάτων.

«Έχουμε ζητήσει μία συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό και θεωρώ ότι θα γίνει, ούτως ώστε εκτός από τους υπουργούς να μεταφέρει κάθε περιφέρεια τα δικά της εξειδικευμένα προβλήματα που υπάρχουν για να δοθεί λύση και να προκύψει το καλύτερο αποτέλεσμα», δήλωσε σήμερα ο Σταύρος Αρναουτάκης, στο περιθώριο της συνάντησης με εκπροσώπους των εργαζομένων και των επιχειρήσεων στην εστίαση.

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε στις δηλώσεις του πως «πολλά από τα αιτήματά τους πρέπει να επιλυθούν, διότι δεν θα είναι εύκολος ο χειμώνας και θα πρέπει να δοθούν κι από την πλευρά της κεντρικής εξουσίας χρηματοδοτήσεις».

Ο Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε πως η Περιφέρεια Κρήτης έχει δώσει από το πρόγραμμά της πάνω από 160 εκ. ευρώ λόγω της πανδημίας και ανέφερε πως πρέπει κάποια να δοθούν χρήματα ειδικά στις επιχειρήσεις αλλά και στους εργαζόμενους που δεν έχουν πάρει από το προηγούμενο πρόγραμμα.

Νωρίτερα, συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι από το χώρο της εστίασης παρουσίασαν τα προβλήματα στον Περιφερειάρχη Κρήτης σημειώνοντας πως δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η συνθήκη που λειτουργούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας η Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού Νίκος Κοκολάκης, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Επισιτισμό Ηρακλείου Μιχάλης Ριζικιανάκης. Τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες συνόδευαν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, ο βουλευτής Σύριζα Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης ενώ μήνυμα στήριξης απέστειλε ο βουλευτής Ηρακλείου του «Μέρα 25» Γιώργος Λογιάδης.

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather