Πέντε κρούσματα κορωνοϊού και στο Γηροκομείο Χανίων

Πέντε κρούσματα κορωνοϊού και στο Γηροκομείο Χανίων

Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίσθηκαν αυτές τις ημέρες και στο Γηροκομείο Χανίων. Πρόκειται για τρεις εργαζόμενους και δύο φιλοξενούμενους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ιδρύματος, από τους επαναλαμβανόμενους αυτο-διαγνωστικούς ελέγχους (self-tests), που διενεργούνται στο σύνολο του προσωπικού, που εργάζεται στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, διαπιστώθηκε κρούσμα Covid-19 σε εργαζόμενη, τη Δευτέρα 03/01/2022. Η εργαζόμενη έκτοτε παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις υποδείξεις.

Σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) Χανίων και τον Επόπτη, Στέφανο Ντουκάκη, διενεργήθηκε χθες Τρίτη 04/01/2022, έκτακτος διαγνωστικός έλεγχος ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) στο σύνολο του προσωπικού και στους φιλοξενούμενους. Από τα τεστ, διαπιστώθηκαν: σε σύνολο 59 δειγμάτων από το προσωπικό της δομής, 2 θετικά αποτελέσματα, τα οποία αμέσως τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό, όπως προβλέπεται.

Σε συνολικά 71 δείγματα που ελήφθησαν από τους ηλικιωμένους, εντοπίστηκαν 2 θετικά αποτελέσματα, από φιλοξενούμενες που είχαν εισαχθεί στη δομή στις 29/12/2021, με αρνητικό μοριακό (PCR) τεστ, ωστόσο παρέμεναν σε καραντίνα, απομονωμένες για λόγους ασφαλείας. Οι δύο ηλικιωμένες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων για να νοσηλευθούν.

Στους χώρους του Δημοτικού Γηροκομείου έχει πραγματοποιηθεί ήδη απολύμανση, ενώ τηρούνται απαρεγκλίτως τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι οδηγίες των αρμοδίων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των φιλοξενούμενων και του προσωπικού που δραστηριοποιείται στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, είναι πλήρως εμβολιασμένοι ενώ τους έχει χορηγηθεί και η αναμνηστική δόση.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather