Παρουσιάζεται στα Χανιά ο Διεθνής Ποιητικός Διαγωνισμός Nosside

Παρουσιάζεται στα Χανιά ο Διεθνής Ποιητικός Διαγωνισμός Nosside

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σε συνεργασία με το Centro Studi Bosio του Ρηγίου της Καλαβρίας, την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων και το Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Χανίων, παρουσιάζει την Τρίτη 09 Μαΐου και ώρα 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, τον Διεθνή Ποιητικό Διαγωνισμό Nosside, ο οποίος τελεί υπό την Αιγίδα της UNESCO.

Για τον διαγωνισμό θα μιλήσουν:

Ο Pasquale Amato, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Διεθνούς Ποιητικού Διαγωνισμού Nosside.

Η Τζίνα Καρβουνάκη, Μεταφράστρια- Μέλος του Pen Greece – Αρθρογράφος – Διαπιστευμένη Εκπρόσωπος του Διεθνούς Ποιητικού Διαγωνισμού στην Ελλάδα.

Η Βαρβάρα Περράκη, Φιλόλογος – Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Χανίων

Η Νεκταρία Μενδρινού, Ποιήτρια – Φαρμακοποιός

Το  Διεθνές Βραβείο Ποίησης Nosside – το όνομα του οποίου ανάγεται στην Νοσσίδα, ποιήτρια των Επιζεφυρίων Λοκρών του 3ου π.Χ. αιώνα – ιδρύθηκε το 1983 σε συνεργασία με το Centro Studi Bosio του Ρηγίου της Καλαβρίας και τελεί υπό την Αιγίδα της UNESCO.

Όραμα του Βραβείου Nosside και πολιτισμική στρατηγική του είναι το άνοιγμα προς όλες τις γλώσσες του κόσμου, η απόδοση ισοτιμίας σε όλες τις εθνικές και μειονοτικές διαλέκτους και η διατήρηση της γλωσσικής πολυμορφίας του πλανήτη μας μέσα από την ποίηση.

Πέραν των πέντε επισήμων γλωσσών του θεσμού (ιταλικά, αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά και πορτογαλικά) αξίζει να αναφερθεί και η σταθερή αύξηση των συμμετοχών: στα 30 χρόνια ύπαρξης του Διαγωνισμού συμμετείχαν 104 χώρες με ποιήματα σε περισσότερες από 153 γλώσσες!

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Nosside με τη δική του θετική συμβολή προτείνει μία εναλλακτική παγκοσμιοποίηση για τη διασφάλιση και προώθηση της ανθρώπινης δημιουργικής πολυφωνίας πριν αυτή εξαφανιστεί.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather