Παρουσιάζεται η πλατφόρμα εύρεσης εργασίας «Jobslink», για άτομα στο φάσμα του αυτισμού

Παρουσιάζεται η πλατφόρμα εύρεσης εργασίας «Jobslink», για άτομα στο φάσμα του αυτισμού

Την πλατφόρμας εύρεσης και διατήρησης εργασίας για άτομα στο φάσμα του αυτισμού «JobsLink» θα παρουσιάσει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», ο Ελληνικός Σύλλογος για το Σύνδρομο Asperger.

H πλατφόρμα Jobslink αποτελεί την πρώτη σοβαρή προσπάθεια στην Ελλάδα για τη σύνδεση επιχειρήσεων με υποψήφιους εργαζόμενους με ιδιαίτερο κοινωνικό, γνωστικό, αισθητηριακό προφίλ, που παρουσιάζουν δηλαδή Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ), Αυτισμό Υψηλής Λειτουργικότητας ή Σύνδρομο Asperger, μέσω της εξειδικευμένης πλατφόρμας JobsLink.

Αυτή η εργασιακή «γέφυρα» ήταν από καιρό απαραίτητη για  την χώρα, ωστόσο η δημιουργία της κατέστη δυνατή μόνο τώρα, χάρη στην  διορατική δωρεά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Αφορά συμπολίτες μας που διαθέτουν έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και ορισμένες αδυναμίες οι οποίες, δυστυχώς, επισκιάζουν τις συχνά εξαιρετικές ικανότητες και δεξιότητές τους σε συγκεκριμένους τομείς.

Πολλές φορές, για παράδειγμα, επιδεικνύουν εξαιρετική δεξιοτεχνία στον τομέα ενδιαφέροντός τους από νεαρή ηλικία. Αν τους δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία, μπορούν να διαπρέψουν σε αυτόν. Ο υψηλός βαθμός προσοχής στη λεπτομέρεια, είναι επίσης ένα χαρακτηριστικό τους το οποίο τους κάνει ιδανικούς για πολλές εργασίες. Επίσης,  η επιμονή τους να ολοκληρώσουν με κάθε κόστος κάτι, το οποίο άλλοι θα είχαν εγκαταλείψει, τους καθιστά πολύτιμους συνεργάτες.  Ακόμα και η αγάπη τους για τη ρουτίνα είναι κατά κανόνα χρήσιμη στο εργασιακό πεδίο.

Το JobsLink δεν είναι  απλά για μία ακόμη εφαρμογή, αλλά ένα δομημένο και στελεχωμένο σύστημα, με μέντορες-διευκολυντές ανάμεσα στον εργαζόμενο και την επιχείρηση, χάρη στο οποίο ανοίγεται ένα πραγματικό παράθυρο ευκαιρίας και αξιοποίησης αυτών των μέχρι σήμερα αποκλεισμένων από την αγορά εργασίας συμπολιτών μας.

Τι κερδίζουν οι επιχειρήσεις;

  • Αποκτούν πρόσβαση σε μία δεξαμενή ξεχωριστών ταλέντων των ανθρώπων που βρίσκονται στο φάσμα
  • Ενισχύουν την δυναμική, την καινοτομία και την αποδοτικότητά τους
  • Αποκομίζουν όλα τα οφέλη της διαφορετικότητας, βαδίζοντας στα χνάρια της σύγχρονης εποχής.
  • Χτίζουν μία επιχείρηση η οποία στηρίζει έμπρακτα την συμπερίληψη

Η πλατφόρμα JobsLink είναι δωρεά της «Επιτροπής Ελλάδα 2021» 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather