Παρουσίαση βιβλίου για την εκκλησιαστική αρχιτεκτονική της Δυτικής Κρήτης

Παρουσίαση βιβλίου για την εκκλησιαστική αρχιτεκτονική της Δυτικής Κρήτης

Το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης έχει πρόσφατα προχωρήσει στην έκδοση ενός σημαντικού βιβλίου με τίτλο «Αρχιτεκτονική, Λιθοξοϊκή και Διακόσμηση εκκλησιών της Τουρκοκρατίας στη Δυτική Κρήτη (18ος -19ος αιώνας)- Από τον Sebastiano Serlio και τον Ρalladio στους εμπειρικούς «Αρχιτέκτονες» της εποχής» με συγγραφέα την καταξιωμένη αρχιτέκτονα μηχανικό κ. Αιμιλία Κλάδου Μπλέτσα. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 17 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Η έκδοση στοχεύει στην παρουσίαση της εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής της Δυτικής Κρήτης κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας (1645-1898) και αφορά, κυρίως στη Β΄ Περίοδο της Οθωμανικής κατοχής μετά το 1830 και τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους, στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται η Κρήτη, αλλά παραμένει επαρχία της Οθωμανικής επικράτειας. Η κατασκευή της εκκλησίας του χωριού, ως τοπόσημο συνάντησης των κατοίκων του και συναισθηματικής σύνδεσης της κοινότητας, παρουσιάζεται σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κτισμάτων με εναργή, κατανοητό αλλά και έντονα επιστημονικό τρόπο.

Την έκδοση θα προλογίσει ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» κ. Νικόλαος Εμμ. Παπαδάκης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather