Παρουσίασε πρόγραμμα και συνδυασμό ο Λευτέρης Κοπάσης

Παρουσίασε πρόγραμμα και συνδυασμό ο Λευτέρης Κοπάσης

Τον συνδυασμό του και το πρόγραμμα παρουσίασε το πρωί του Σαββάτου στο ΕΒΕΧ ο υποψήφιος Δήμαρχος Σφακίων και επικεφαλής του συνδυασμού “Σφακιανή Σύμπραξη” Λευτέρης Κοπάσης.

“με προσήλωση στο όραμά μας για τα Σφακιά που θέλουμε, με ενθουσιασμό με εντιμότητα και βαθιά πεποίθηση για όσα μπορούμε να πετύχουμε είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Σφακίων, επικεφαλής της παράταξης ‘’ΣΦΑΚΙΑΝΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ’’, συνεχίζοντας το έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής και του Μανούσου Χιωτάκη, διεκδικώντας την ψήφο σας στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

“Βλέπουμε τα Σφακιά και είναι ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της Κρήτης, σε έκταση, αν και με λιγοστό πληθυσμό, θέλουμε και μπορούμε να έχουμε την μεγαλύτερη δυναμική ήπιας ανάπτυξης, στην πιο δυναμική περιφέρεια της Ελλάδας, την Κρήτη”, τόνισε ο Λευτέρης Κοπάσης.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σφακίων μίλησε για άμεσες παρεμβάσεις “από την πρώτη μέρα της νέας θητείας” και συγκεκριμένα για

– Κατοικησιμότητα
– Αρμοδιότητες και Υπηρεσίες του Δήμου
– Σφακιανή Ταυτότητα και Εξωστρέφεια
– Επιχειρηματικότητα και Τοπικές -Αλυσίδες Αξίας
– Πολιτικές για την Ορεινότητα
– Μελέτες και Έργα της Δημοτικής Αρχής σε εξέλιξη

Ειδικότερα ανέφερε:

– Επενδύουμε στην Κατοικησιμότητα :
δηλαδή στην στελέχωση και τις υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας και των Αγροτικών Ιατρείων καθώς και στην ποιότητα της παιδείας στο τόπο του Ευεργέτη Ξενουδάκη με μηχανισμό στήριξης της παραμονής υπαλλήλων και συντήρησης των εγκαταστάσεων, στην κατασκευή παιδικού σταθμού, στην λειτουργία Κέντρου Κοινότητας για κοινωνική πρόνοια, στις παρεμβάσεις με αναπλάσεις-πάρκα-αθλητικούς χώρους σε τους όλους τους οικισμούς και στην φροντίδα τους, επίσης την αντιμετώπιση συγκεκριμένων τοπικών προβλημάτων όπως της στάθμευσης παραμονής.
(7ηΥΠΕ- Γ.Ν.Χ., Δήμος, Περιφέρεια, ΕΣΠΑ Κρήτη 23-27, Τομεακά 23-27, ιδιωτική πρωτοβουλία)
– Βελτιστοποιούμε τις υπηρεσίες αρμοδιότητας του Δήμου και Πολιτικής Προστασίας:
δηλαδή με συνεργασία και προγραμματικές συμβάσεις με Αντιπεριφέρεια – μητροπολιτικό Δήμο – ΔΕΔΙΣΑ – ΔΕΥΑΧ – ΟΑΚαε -ΜΟΔαε, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την εξυπηρέτηση του δημότη, την αναμόρφωση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης ΑΣΑ για τοπική κομποστοποίηση και κυκλική οικονομία με μπλέ κάδο, την αναθεώρηση του Διαχειριστικού Υδάτων ΛΑΠ Κρήτη για την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων, την αξιοποίηση του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΔΑΙΔΑΛΟΣ για την ενίσχυση της Τεχνικής Υπηρεσίας, την ενδυνάμωση της Πολιτικής Προστασίας με στήριξη των στόχων της Πυροσβεστικής
(Ανταποδοτικά, ΠΑΑ 23-27, Πράσινο Ταμείο, θεσμικό πλαίσιο μέσω του Δικτύου ΦΟΔΣΑ και του διαχειριστικού των υδάτων ΛΑΠ Κρήτη, ΚΑΠ, Πυροσβεστική)
– Αναδεικνύουμε την ταυτότητα και την κληρονομιά μας με σεβασμό στην Ιστορία μας και την Παράδοσή μας :
δηλαδή επαναπροσδιορίζουμε και προβάλλουμε με εξωστρέφεια την καθημερινότητα με τα Μιτάτα και τους Κουμους, τους Θρύλους με τους Δροσουλίτες, τα ριζίτικα, την μουσική και το πεντοζάλι και όλες τις παραδόσεις μας, επίσης και την Ιστορία μας της Αραδήν, την Βασιλική του Αϊ Νικήτα, τον Αι Στράτηγο και τον Αγ Παύλο, τον Δασκαλογιάννη, την Καγκελαρία του Λουτρού και την Θυμιανή Παναγιά, τους Κουλέδες και το Φραγκοκάστελλο και όλα τα μνημεία μας.
(ΥπΠολιτισμού-ΕΦΑ-ΕΒΑ, Περιφέρεια, ΕΣΠΑ Κρήτη 23-27)
– Ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα, τις αλυσίδες αξίας και την μπλε ανάπτυξη τουριστικά:
δηλαδή επαναπροσεγγίζουμε και ενισχύουμε τις υποδομές για την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων στην Αγροδιατροφή και των υπηρεσιών στον Τουρισμό και όλες τις εναλλακτικές μορφές με προσήλωση στην βιωσιμότητα και τα συνδυάζουμε με την μοναδική τοπική Γαστρονομία, αξιοποιώντας μηχανισμούς δικτύωσης και προβολής επίσης αναζητώντας και υιοθετώντας καλές πρακτικές.
(ΠΑΑ 23-27, Αγροδιατροφική Σύμπραξη Κρήτης, ΕΟΤ, ιδιωτική πρωτοβουλία ΤΑΠΤΤΟΚ Leader Αλιεία, ΕΠΑνΕΚ, Αναπτυξιακός)
– Αξιοποιούμε τις νέες πολιτικές για την Ορεινότητα :
Διαμορφώνουμε το ‘’Στρατηγικό Σχέδιο Ορεινότητας΄΄ και υποβάλουμε προτάσεις για την προσέλκυση δράσεων, οικονομικών ενισχύσεων, κινήτρων για την απασχόληση των νέων, την επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση δημοσίων υπαλλήλων, σωμάτων ασφαλείας, εκπαιδευτικών και προσωπικού υγείας. (ΕΣΠΑ- ΚΑΠ-ΠΔΕ-Αντ Τρίτσης)
– Συνεχίζουμε τις μελέτες και τα έργα της Δημοτικής Αρχής που είναι σε εξέλιξη:
Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Σφακίων που εκπονείται, τα έργα ύδρευσης Ασφένδου και Καλλικράτη, Ανώπολης, τις αναπλάσεις Γωνί, Χώρας Σφακίων, Καρές Ασκύφου, το μεγάλο έργο της προστασίας από βραχοπτώσεις στην Μαύρη Λιμιώνα, την ολοκλήρωση και λειτουργία των ΕΕΛ Αγ Ρουμέλης Λουτρού, Χώρας Σφακίων, Φραγκοκάστελου, την αξιοποίηση δωρεών και όλα όσα θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες εκτενέστερα η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Μανούσος Χιωτάκης.

– Στρατηγικός Σχεδιασμός Υποδομών :

Με ορίζοντα την 5ετία της επόμενης θητείας και μέχρι το 2050
Καταστρώνουμε τον Στρατηγικό Σχεδιασμό Ήπιας Ανάπτυξης για την 5ετία και έως το 2050 σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Χανίων, τη Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Υπ Υποδομών συμπεριλαμβάνοντας έργα σε εξέλιξη και τα αναγκαία για την αξιοποίηση των τοπικών πλεονεκτημάτων και προοπτικών, για τις θαλάσσιες συνδέσεις με λιμενικά έργα, την περιβαλλοντική αδειοδότηση για τις προβλήτες και τα καταφύγια, τα υδατοδρόμια, καθώς και παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας και οδικά έργα στον κάθετο άξονα, τον νότιο άξονα και των παρακάμψεων των οικισμών, επίσης υδραυλικά έργα, έργα αγροτικής οδοποιίας κα.
Δηλαδή επισπεύδουμε με καθημερινή παρακολούθηση την υλοποίηση των ενταγμένων έργων και μελετών και καταστρώνουμε συνδυαστικά το σχέδιο των απαραίτητων υποδομών για την ήπια ανάπτυξη, με έμφαση στην ολοκλήρωση των μελετών με κάθε πρόσφορο τρόπο και ευρηματικότητα, επίσης αναζητούμε και διεκδικούμε την ένταξη για χρηματοδότηση, όσο και την έγκαιρη ολοκλήρωση σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και τέλος την παραγωγική απόδοσή τους σε χρήση. (ΥΜΕΠΕΡΑ, Υπ Ναυτιλίας, ΕΣΠΑ 23-27)

– Βαθιές Τομές για την Ενεργοποίηση του Τοπικού Ανθρώπινου Δυναμικού
Νομικά Πρόσωπα – Εθελοντισμός, Κοινωφελής Επιχείρηση Σφακίων, Παγκρήτιο Ίδρυμα ‘’Δασκαλογιάννη’’ για την ιστορία και την προσφορά των Σφακίων, Ίδρυση ΚοινΣΕπ για την αξιοποίηση και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, Ενεργειακή Κοινότητα Σφακίων για φτηνή ενέργεια από τον ήλιο κ.ά.

Αξιοποιούμε άμεσα την υφιστάμενη Επιχείρηση και προχωράμε στην νέων Νομικών Προσώπων του Δήμου Σφακίων για την ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του τόπου μας και την αξιοποίηση των ευκαιριών και των πλεονεκτημάτων μας:

1) της Κοινωφελούς Επιχείρησης Σφακίων και των σκοπών της για την κοινωνική μέριμνα, τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό, την παιδεία τον πολιτισμό, την προστασία του περιβάλλοντος, την αναβάθμιση του Μουσείου Μπικουβάρη, την παραγωγή εκδόσεων και οπτικοακουστικού υλικού για τα Σφακιά και τις αίθουσες με τις εκδόσεις για τα Σφακιά με την επωνυμία Αντώνη Πλυμάκη και Τάκη Χουλιόπουλου. (Χρηματοδότηση από τον Δήμο και την Περιφέρεια).

2) την ίδρυση Παγκρήτιου Ιδρύματος ‘’Δασκαλογιάννη’’ για την Ιστορία την Παράδοση την Εκπαίδευση, με την αποτίμηση της προσφοράς των Σφακίων και των Σφακιανών για την Ελευθερία, την προβολή των Σφακίων, την προαγωγή της εκπαίδευσης, παράλληλα με την δικτύωση των Πολιτιστικών Συλλόγων στα Σφακιά και απανταχού σε συνδυασμό με τους απόδημους Σφακιανούς και τους φίλους των Σφακίων. (Δήμος, αυτοχρηματοδοτούμενο).

3) την προώθηση της ίδρυσης Σφακιανής Κοιν.Σ.Επ Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης για την διαχείριση και συντήρηση πεζοπορικών διαδρομών και φυσικών αξιοθέατων του Δήμου, με την συνδρομή του Ορειβατικού ΕΟΣ Χανίων, επίσης την δημιουργία και λειτουργία κέντρου εντοπισμού και διάσωσης καθώς και την εφαρμογή πολιτικών ενημέρωσης ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. (Ανταποδοτική λειτουργία για τις νέες θέσεις εργασίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες με έσοδα στον Δήμο για τις παραχωρούμενες υποδομές και εγκαταστάσεις)

4) την ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας από τον Δήμο και την Περιφέρεια, με έδρα τα Σφακιά για την μείωση του κόστους της ενέργειας στον Δήμο, τις επιχειρήσεις και τους κατοίκους και την απόσβεση του επενδεδυμένου κεφαλαίου. (Αυτοχρηματοδοτούμενη και μείωση του κόστους της ενέργειας).

Καταλήγοντας ο κ. Κοπάσης σημείωσε:

“Η πρότασή μας που περιέχει βαθιές τομές βασίζεται σε εφαρμοσμένες πρακτικές, προσωπικές εμπειρίες και γνώσεις, κυρίως όμως στις δεκάδες συνεργασίες που προηγήθηκαν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιμελητήρια, φορείς και υπηρεσίες παράλληλα με πολλά υποσχόμενες εποικοδομητικές σχέσεις υποστήριξης και συμπαράστασης που συντελέστηκαν αβίαστα εξαιτίας των δυνατών σχέσεων και της αγάπης, που διαπιστώνουμε σε κάθε μας βήμα, για τον τόπο μας. Η συνολική προσπάθεια της υποψηφιότητας μας βασίζεται σε αρχές και αξίες αλληλοεκτίμησης με όλους τους συμμετέχοντες στις αυτοδιοικητικές εκλογές και με σεβασμό στον ίδιο τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης για την λειτουργία των οργάνων, των τοπικών συμβουλίων και του Δημοτικού Συμβουλίου Σφακίων. Για τους μεγάλους μας στόχους συμμετέχουν στην Δημοτική μας Παράταξη υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Σύμβουλοι Δημοτικών Ενοτήτων, νεοεισερχόμενοι για πρώτη φορά με φρέσκιες ιδέες, έμπειροι με πλούσιες αυτοδιοικητικές γνώσεις, φίλοι μας με διάθεση να συνεισφέρουν στον τόπο μας”.

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου ο συνδυασμός θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του στις 11 πμ στη αίθουσα του Γυμναστηρίου στα Ασκύφου στο Αμμουδάρι.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

– Αθητάκης Θεόδωρος του Μιχαήλ, Κτηνοτρόφος

– Βοτζάκη Άννα του Παύλου Νηπιαγωγός

– Βυζηράκης Γεώργιος του Μιχαήλ, Αγρότης Κτηνοτρόφος

– Γιαννακάκης Χρήστος του Στυλιανού, Επιχειρηματίας

– Δεληγιαννάκη Μανωλία του Μιχαήλ, Οικιακά

– Δουρουντάκης Μανούσος Παύλος του Γεωργίου, Αγρότης

– Κοπασάκης Ευτύχιος του Νικολάου, Δημόσιος Υπάλληλος Συνδικαλιστής

– Κριαρά Ιωάννα του Ανδρέα, Λογιστής

– Μανούσακα Ασημένια του Ιωσήφ, Ξενοδόχος

– Μανουσέλης Νικόλαος του Νικολάου, Επιχειρηματίας

– Νικολάου Τριανταφυλλιά του Γεωργίου, Δρ Φυσικός, Επιστημονικός Συνεργάτης ΟΑΚαε, Διδάσκουσα

– Νικολουδάκης Εμμανουήλ του Ιωάννη, Αγροκτηνοτρόφος, Αντιδήμαρχος Σφακίων

– Οικονομάκης Σταύρος του Σταύρου, Επιχειρηματίας

– Ποποδάκη Ψαράκη Ιωάννα του Ιωσήφ, πρώην Ασφαλιστής

– Ριτζάκης Κανάκης του Ανδρέα, Εργολάβος Οικοδόμων

– Σηφαλουδάκης Χρήστος του Ιωσήφ, Εργολάβος Οικοδόμων

– Σταματάκης Παύλος του Στυλιανού, Επιχειρηματίας Αντιδήμαρχος Σφακίων

– Στάρια Σύλβια του Αλεξ, Σπουδάστρια

– Σφηνιά Αφροδίτη του Ιωσήφ, Χειρούργος Οδοντίατρος, Αντιδήμαρχος Σφακίων

– Τζιρτζιλάκης Ευτύχιος του Αριστείδη, Οικονομολόγος Επιχειρηματίας

– Τζωρτζάκης Εμμανουήλ του Ιωάννη, Γυμναστής

– Χιωτάκης Ανδρέας του Εμμανουήλ, Εργολάβος, Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Σφακίων

– Χιωτάκης Μανούσος του Ιωσήφ, Δήμαρχος Σφακίων

– Ψαρουδάκης Γεώργιος του Ευστράτιου, Δικαστικός Υπάλληλος

– Ψαρουδάκης Σταύρος του Μιχαήλ, Επιχειρηματίας, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σφακίων

Υποψήφιοι Δημοτικών Ενοτήτων

Αγίας Ρουμέλης

– Τζατζιμάκης Ιωάννης του Ιωσήφ, Πυροσβέστης

Αγίου Ιωάννου

– Ξηρουχάκης Βασίλης του Ιωάννη, Κτηνοτρόφος

Ανωπόλεως

– Κοντορινάκης Ιωάννης του Ευστράτιου, Επιχειρηματίας

– Κοπασάκης Εμμανουήλ του Νικολάου, Επιχειρηματίας

– Κοπάση Νικολέτα του Ελευθέριου, Φοιτήτρια ΗΜΜΥ ΠΚ

– Χιωτάκη Ασπασία του Μανούσου, Ελεύθερος Επαγγελματίας

Ασκυφου

– Βαϊλάκης ή Μπαϊλάκης Νεκτάριος του Ιωσήφ, Αγρότης Κτηνοτρόφος

– Καρκάνης Ευάγγελος του Ευστράτιου, Επιχειρηματίας

– Κατσούλη Μαρία του Στυλιανού, Δασκάλα

– Ψαρουδάκη Ανθούσα του Σταύρου, Ασφένδου

– Γιαννουλάκης Σταύρος του Νικολάου, Αγρότης

– Αγγελάκη Μαρία του Νικολαου, Αγρότισσα

– Κοπάση Σταυρούλα του Ελευθέριου, Φοιτήτρια Οδοντιατρικής ΕΚΠΑθηνών

– Χιωτάκη Μαριάνθη του Βασίλειου, Οικιακά

Ιμπρου

– Πραματευτάκης Θεόδωρος του Ξενοφώντα, Συνταξιούχος

Πατσιανού

– Λεδάκης Γεώργιος του Νικολάου, Αγρότης

– Βρανάς Γεώργιος του Ανδρέα, Αγρότης

– Κοπασάκη Ειρήνη του Γεωργίου, Οικιακά

Σκαλωτής

– Τζωρτζακης Εμμανουηλ του Ιωάννη, Αγρότης

Χώρας Σφακίων

– Μπραουδάκης Ιωάννης του Νικολάου

– Μανούσακας Νίκος Μανώλης του Ιωσήφ, Επιχειρηματίας

– Παπαδοπέτρου Ιωάννα του Σταύρου, Νηπιαγωγός

– Σφηνιά Ελένη του Νικολάου, Φοιτήτρια Τεχνολογίας Τροφίμων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Υποψήφιος Δήμαρχος Σφακίων
– Κοπάσης Ελευθέριος του Νικολάου, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός MSc ΟΑΚαε, Περιφερειακός Σύμβουλος, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, π.Πρόεδρος των Εργαζομένων ΟΑΔΥΚ, π.Διευθύνων Σύμβουλος, π.Πρόεδρος του ΔΣ μέχρι πρόσφατα, π. Διευθύνων Σύμβουλος της Δ.Ε.Δι.Σ.Α., π.Πρόεδρος του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων ΦΟΔΣΑ, εκλεγμένος στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Τμήμα Δυτικής Κρήτης ΤΕΕΤΔΚ, π.Πρόεδρος της Διοικούσας και της Αντιπροσωπείας, π. Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χανίων και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου επί Δημαρχίας Βιρβιδάκη, Μέλος της Ένωσης Σφακιανών Χανίων και π. Πρόεδρος, μέλος του Συλλόγου Αραδαινιωτών ‘’ο Φάραγγας’’.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather