Παρούσα η Κρήτη στην έκθεση πεζοπορικού τουρισμού στη Λυών της Γαλλίας

Παρούσα η Κρήτη στην έκθεση πεζοπορικού τουρισμού στη Λυών της Γαλλίας

Στη μεγάλη έκθεση πεζοπορικού τουρισμού στη Λυών της Γαλλίας Salon du Randonneur προβλήθηκε το δίκτυο μονοπατιών και φαραγγιών των Χανίων. Συγκεκριμένα από τις 25-27 Μαρτίου παρουσιάστηκε στο εξειδικευμένο κοινό της έκθεσης η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του δικτύου διαδρομών Chania Trails στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Συνολικά 60 διαδρομές με συνολικό μήκος 600 χιλιομέτρων δημιουργούνται αυτή την περίοδο σε Χανιά, Αποκόρωνα, Πλατανιά, Κάντανο-Σέλινο, Σφακιά και Κίσαμο. Το σύνολο των διαδρομών θα είναι έτοιμο έως το τέλος του 2023, ενώ σταδιακά θα παραδίδονται στο κοινό οι διαδρομές ανά δήμο, με 7 διαδρομές να είναι ήδη έτοιμες στον Δήμο Χανίων και να ακολουθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο οι 12 διαδρομές στον Αποκόρωνα και αμέσως μετά αυτές στον Πλατανιά.

Παράλληλα συμφωνήθηκε με τους διοργανωτές της έκθεσης του χρόνου να παρουσιαστεί ολοκληρωμένα το δίκτυο Chania Trails μέσα από μία σειρά δράσεων που θα συνδιοργανωθούν στη Λυών από την έκθεση Salon du Randonneur και την Περιφέρεια Κρήτης.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα παρουσιαστούν στα Χανιά σε ανοιχτή εκδήλωση στο κοινό το σύνολο των διαδρομών του Chania Trails, η σήμανση στο πεδίο και οι ψηφιακές εφαρμογές που θα το συνοδεύουν, οι εργασίες συντήρησης που θα πραγματοποιούνται όπως και οι προγραμματισμένες δράσεις προβολής του δικτύου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η παρουσία του Chania Trails στη Λυών εξασφαλίστηκε μέσα από πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Κρήτης και τα Chania Trials εκπροσώπησε ο ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας Δημήτρης Μιχελογιάννης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather