Παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου και παραμονής στους δρυμούς και στις περιοχές Natura της χώρας

Παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου και παραμονής στους δρυμούς και στις περιοχές Natura της χώρας

Παρατείνεται για μία εβδομάδα ακόμη, έως την Παρασκευή 20 Αυγούστου και ώρα 06.00, η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ετέθη σε εφαρμογή στις 5 Αυγούστου, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα, απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, π.χ. οξυγονοκόλληση ή καύση εύφλεκτης ύλης.

Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και, στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Ως εκ τούτου, παρατείνεται η απαγόρευση διελευσης και παραμονής από το φαράγγια της Σαμαριάς στα Χανιά και σε άλλους αντίστοιχα Εθνικούς Δρυμούς, δάση και περιοχές Natura.

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Χανίων

Παράλληλα από την Διεύθυνση Δασών Χανίων ανακοινώθηκε ότι λόγω της σχετικής παράτασης της ΠΝΠ, ο Εθνικός Δρυμός Λευκών Ορέων και το Φαράγγι της Σαμαριάς, θα παραμείνει κλειστό μέχρι τα ξημερώματα της 20-8-2021. Με νεότερο δελτίο τύπου – ανακοίνωση θα γίνει ενημέρωση για το άνοιγμα του Εθνικού Δρυμού ή την παράταση του παρόντος, αφού ληφθούν υπόψη νεότερα δεδομένα.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather