Παράταξη Ντουντουλάκη: Η επόμενη μέρα στο Δήμο Πλατανιά

Παράταξη Ντουντουλάκη: Η επόμενη μέρα στο Δήμο Πλατανιά

“Στις 8 του Οκτώβρη ας συστρατευτούμε όλοι μας, ώστε να είμαστε πολύ περισσότεροι και με πολύ πιο ισχυρή φωνή από τους ημέτερους με τις καλοστρωμένες αυλές και τους ιδιωτικούς δρόμους καθώς και από τους κάθε λογής κουμπάρους, που, εθελοτυφλώντας, μας στερούν μια ποιοτική ζωή και ένα καλύτερο μέλλον στους δημότες, καθώς εκείνοι που έχουν κληθεί να διοικούν το Δήμο μας συνδέουν την ύψιστη ευθύνη της ψήφου με κάθε λογής εξυπηρετήσεις”.

Τα παραπάνω επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι “η επόμενη ημέρα, η 9η του Οκτώβρη, ας είναι μια μέρα πραγματικά γιορτινή, αυτή που αξίζει σε όλους μας ως η απαρχή μιας άλλης, αισιόδοξης και ελπιδοφόρας πορείας”.

Αναλυτικά, η παράταξη Ντουντουλάκη αναφέρει στην ανακοίνωσή της τα εξής:

“Η 8η Οκτωβρίου, ημερομηνία των δημοτικών εκλογών, πλησιάζει μέσα στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε και οι δημότες του Δήμου Πλατανιά θα κληθούν να αναδείξουν μια Δημοτική Αρχή, η οποία επιτέλους θα φέρει ελπίδα στον τόπο.

Ο Δήμος μας, με πολύ μεγάλη γεωγραφική έκταση, 51 Κοινότητες και τριψήφιο αριθμό οικισμών, έχει ανάγκη από μια Δημοτική Αρχή, η οποία εκτός από την αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού «εργαλείου», ευρωπαϊκού και εθνικού, όχι απλά με τη συνεχή «όχληση» προς την Πολιτεία και την Περιφέρεια, αλλά και με την προετοιμασία – «ωρίμανση» σειράς μελετών, οφείλει:

– να σχεδιάζει τις βασικές αναπτυξιακές κατευθύνσεις των επόμενων ετών, με την υλοποίηση σειράς έργων υποδομής και στοχευμένων δράσεων, που θα «υπηρετούν» τον στρατηγικό προσανατολισμό, αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα όλων των περιοχών του Δήμου,

– να είναι διαρκώς παρούσα, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές προκειμένου να αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά τα προβλήματα της καθημερινότητας,

– να υλοποιεί δράσεις και πρωτοβουλίες, σε συνδυασμό με την εκτέλεση συγκεκριμένων έργων υποδομής, για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης εγκατάλειψης της ενδοχώρας,

– να προχωρά στη βελτίωση των υπαρχόντων υποδομών, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα νέα περιβαλλοντικά δεδομένα,

– να προβαίνει σε εξυγιάνσεις νοσούντων καταστάσεων,

– να εκπονεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά σχέδια αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, την οποία ζούμε αυτές τις μέρες που η Ελλάδα καίγεται,

– να «δημιουργεί» Πολιτισμό και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του Δήμου.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι στο τιμόνι του Δήμου 13 ολόκληρα χρόνια και ο απολογισμός της, σήμερα πια, είναι φτωχός, συγκριτικά με όσα θα μπορούσαν να έχουν γίνει.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα γεφύρια μας που έχουν υποστεί ζημιές και η αποκατάστασή τους έχει παραμείνει στα λόγια, οι δρόμοι μας που συνεχίζουν να είναι από τα αρχαία μας κληροδοτήματα, οι υποδομές μας οι οποίες βρίσκονται υπό διάλυση και τα όποια μηχανήματα και οχήματα θα μπορούσαν να συμβάλουν σε κάποια έργα βελτίωσης, δυστυχώς βρίσκονται ακινητοποιημένα σε χώρους που δε φυλάσσονται και σκουριάζουν.

Το νερό, αυτό το πολύτιμο δώρο της φύσης, χάνεται ανεξέλεγκτα από τις αμέτρητες συνεχείς διαρροές ενός απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης και άρδευσης όπου οι μισθωμένοι εργολάβοι (γενικός κανόνας σε όλες τις εργασίες του Δήμου) δεν προλαβαίνουν τις επισκευές.

Η πολιτική προστασία, η οποία είναι ένα μείζον θέμα για τον Δήμο μας «έρχεται» καταϊδρωμένη να υποστηριχθεί με ένα πολύ μικρό ποσό, το οποίο ουσιαστικά δεν επαρκεί, ενώ η καθαριότητα είναι επίσης αφημένη στα χέρια εργολάβων, οι οποίοι πληρώνονται με υπέρογκα ποσά, χωρίς τα ζητούμενα να επιτυγχάνονται όπως πρέπει.

Η ναυαγοσωστική προστασία κοστίζει υπέρογκα ποσά. Η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί, ενώ θα μπορούσε με αυτεπιστασία το κόστος που θα την επιβάρυνε να είναι μειωμένο κατά το ένα τρίτο. Η Δημοτική Αρχή ποτέ δε σκέφτηκε ή ποτέ δεν επέλεξε να κάνει κάποιες εργασίες με αυτεπιστασία, προκειμένου να αξιοποιεί καλύτερα τα χρήματα του Δήμου και να προσφέρει εργασία σε δημότες και όχι μόνο.

Το Μουσείο Αλιείας στο Κολυμπάρι, το οποίο θα μπορούσε να είναι ένα πολύκεντρο πολιτισμού, ένα πολιτιστικό κέντρο του Δήμου μας, παρά τα όσα έχουν γραφτεί τα τελευταία χρόνια περί αποκατάστασης των βανδαλισμών και την επαναλειτουργία του, παραμένει στην ίδια απογοητευτική κατάσταση και αναξιοποίητο.

Η ακίνητη περιουσία του Δήμου και ειδικότερα οι βοσκότοποι, για τους οποίους πολύς λόγος γίνεται, είναι γεγονός πως προσφέρουν πολλά οφέλη στους ημέτερους της Δημοτικής Αρχής, η οποία παρακολουθεί αδιάφορη και κουρασμένη τις εξελίξεις και απλά κάνει προεκλογικές εξαγγελίες, πολλές από τις οποίες αποτελούν ανεκπλήρωτες υποσχέσεις από παλαιότερες προεκλογικές περιόδους.

Πολλά θα μπορούσαν να γραφτούν ακόμα σε αυτό το κείμενο, αλλά ας μη μακρηγορήσουμε. Αυτά αρκούν για να σκιαγραφήσουν το τέλμα, στο οποίο έχει περιέλθει ο Δήμος με τη 13άχρονη Δημοτική Αρχή, η οποία έχει καταστεί πλέον ανήμπορη να συμβάλει στη βελτίωση και την αναβάθμιση του Δήμου και της ζωής των δημοτών.

Ο Οδυσσέας Ελύτης έγραψε ότι «στα χέρια μας κρατάμε τη μοίρα μας».

Στις 8 του Οκτώβρη ας συστρατευτούμε όλοι μας, ώστε να είμαστε πολύ περισσότεροι και με πολύ πιο ισχυρή φωνή από τους ημέτερους με τις καλοστρωμένες αυλές και τους ιδιωτικούς δρόμους καθώς και από τους κάθε λογής κουμπάρους, που, εθελοτυφλώντας, μας στερούν μια ποιοτική ζωή και ένα καλύτερο μέλλον στους δημότες, καθώς εκείνοι που έχουν κληθεί να διοικούν το Δήμο μας συνδέουν την ύψιστη ευθύνη της ψήφου με κάθε λογής εξυπηρετήσεις.

Στις 8 του Οκτώβρη ας κάνουμε πράξη την αλλαγή που είναι αναγκαία για να φύγουν οι ζημιογόνοι διαχειριστές και να ανασάνει ο τόπος.

Η επόμενη ημέρα, η 9η του Οκτώβρη, ας είναι μια μέρα πραγματικά γιορτινή, αυτή που αξίζει σε όλους μας ως η απαρχή μιας άλλης, αισιόδοξης και ελπιδοφόρας πορείας”.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather