Πάνω από 2 εκατ. ευρώ για την αποπεράτωση του κλειστού Γυμναστηρίου Κισσάμου

Πάνω από 2 εκατ. ευρώ για την αποπεράτωση του κλειστού Γυμναστηρίου Κισσάμου

Αναρτήθηκε στην Διαύγεια η απόφαση προέγκρισης χρηματοδότησης του Υφυπουργείου Αθλητισμού από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για το έργο με τίτλο « Αποπεράτωση Κλειστού Γυμναστηρίου με Κτίριο Γραφείων – Αποδυτηρίων Δήμου Κισσάμου» με προϋπολογισμό 2.100.000€.
Δρομολογείται έτσι η ολοκλήρωση ενός έργου που παρέμενε ημιτελές από την τελευταία περίοδο του Καποδιστριακού δήμου Κισσάμου και έκτοτε αποτελούσε βασικό στόχο του δήμου και των κατοίκων της Κισσάμου.
Για το συγκεκριμένο έργο, υπήρξε από τον προηγούμενο χρόνο μια ουσιαστική συνεργασία του δήμου Κισσάμου με την Περιφέρεια Κρήτης για την επικαιροποίηση των απαιτούμενων μελετών και στην συνέχεια, τον περασμένο Ιούνιο υπεβλήθη το σχετικό τεχνικό δελτίο στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση της κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Κισσάμου, που έχει χαρακτηριστεί χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων. Οι εργασίες εκσκαφών και θεμελίωσης έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε προηγούμενη φάση, όπως προαναφέρθηκε. Η κατασκευή θα αποτελείται από τον κυρίως χώρο του κλειστού γηπέδου, από τους χώρους των κερκίδων, τον χώρο ενός μικρού γυμναστηρίου, τους χώρους των αποδυτηρίων, τον χώρο του μηχανοστασίου, γραφεία, καθώς και τους υπόλοιπους χώρους που απαιτούνται για την αδειοδότηση και λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου.
Ο Δήμαρχος Κισσάμου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον ευχαρίστησε θερμά για αυτή την πολύ σημαντική εξέλιξη. Όπως ανέφερε ο κ. Μυλωνάκης, ένα όνειρο για τον δήμο μας γίνεται πραγματικότητα, καθώς το έργο θα αναβαθμίσει ουσιαστικά τις δυνατότητες άθλησης και την διεξαγωγή αγώνων για την ευρύτερη περιοχή της Κισσάμου.
Επίσης, ο κ. Μυλωνάκης επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Καλογερή και τους ευχαρίστησε για την αποτελεσματική συνεργασία. Συμφωνήθηκε μάλιστα η άμεση δρομολόγηση των διαδικασιών για την ταχύτερη δυνατή δημοπράτηση του έργου. Το έργο θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης με προγραμματική συνεργασία με τον δήμο Κισσάμου, ο οποίος δεν διαθέτει δική του τεχνική υπηρεσία.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather