Πάνω από 1,7 τόνοι απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού συγκέντρωσε ο δήμος Χανίων σε μία ημέρα

Πάνω από 1,7 τόνοι απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού συγκέντρωσε ο δήμος Χανίων σε μία ημέρα

Με κοινό σύνθημα «Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση», ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τη ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ), συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2020, με τη διενέργεια στοχευμένων δράσεων, σχετικά με τη βιώσιμη διαχείριση πόρων και αποβλήτων.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας (21-29 Νοεμβρίου 2020), διοργανώθηκαν δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του κοινού για τη μείωση των αποβλήτων.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, έγινε ενημέρωση στους μαθητές για τους τρόπους μείωσης των βιο-αποβλήτων, ενώ παράλληλα, διοργανώθηκε και διαγωνισμός ζωγραφικής, με τα παιδιά να αποτυπώνουν τρόπους μείωσης των απορριμμάτων από υπολείμματα τροφών.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τους τρόπους ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, διοργανώθηκε ημέρα συλλογής με το σύστημα ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ, από πολίτες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον ώστε να προωθήσουν προς ανακύκλωση τις άχρηστες συσκευές τους, στις 25/11/2020. Συνολικά από τη συγκεκριμένη δράση, μαζεύτηκαν σε μία μέρα, πάνω από 1.700 kg από ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές προς ανακύκλωση.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας Covid-19, οι εκδηλώσεις προσαρμόστηκαν στους ισχύοντες κανόνες ασφαλείας και περιορίστηκαν σε δράσεις, ενημέρωσης του κοινού, που έγιναν στα μέσα ενημέρωσης για τη σημασία ορθής διαχείρισης των αποβλήτων ως πόρων, αλλά, και το σημαντικότερο, τον περιορισμό στην παραγωγή αποβλήτων.

Οι συνολικές δράσεις ήταν υπό την εποπτεία του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, ως εθνικός συντονιστής των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather