Πάνω από 1500 μαθητές έχουν εξεταστεί από την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης

Πάνω από 1500 μαθητές έχουν εξεταστεί από την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης

Το «ταξίδι» πρόληψης στα Δημοτικά σχολεία της Κρήτης συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς από την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της Περιφέρειας. Ήδη περισσότερα από 1500 παιδιά έχουν εξεταστεί από τον οδοντίατρο της Κινητής Μονάδας, ενώ παράλληλα αντίστοιχος αριθμός μαθητών έχουν παρακολουθήσει βιωματική ενημέρωση σε θεατρικό για την αξία της πρόληψης.  

«H διατήρηση της στοματικής υγείας είναι ιδιαίτερα σημαντική και πρέπει να ξεκινά από την παιδική ηλικία. Η Περιφέρεια Κρήτης σχεδίασε και υλοποιεί  ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, υπεύθυνος για τις Κινητές Μονάδες Πρόληψης  της Περιφέρειας και τον Αθλητισμό.

Όπως εξήγησε, στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης από τις 17 Οκτωβρίου έχει επισκεφθεί 30 σχολεία της Κρήτης και  έχει εξετάσει περισσότερους από 1.500 μαθητές. Ταυτόχρονα πραγματοποιείται στα σχολεία από την ηθοποιό Έφη Δράκου ένα θεατρικό διαδραστικό  δρώμενο το οποίο είναι βασισμένο στο παιδικό παραμύθι της συγγραφέως Ειρήνης Ανδρουλάκη με τίτλο «Ο Γιατρός ο Κάστορας των δοντιών ο Μάστορας», το οποίο διανέμεται στους μαθητές που εξετάζονται στην Μονάδα.

Η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης θα συνεχίσει τις επισκέψεις της στα σχολεία έως και 20 Δεκεμβρίου  ενώ από τις 9 Ιανουαρίου 2023, συνεχίζει ξεκινώντας από  το Δημοτικό Σχολείο Πισκοκέφαλου Σητείας, Λασιθίου.

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather