Παγκρήτια: Το ΔΣ ενέκρινε τη συμμετοχή της στην ΑΜΚ της Τράπεζας Αττικής

Παγκρήτια: Το ΔΣ ενέκρινε τη συμμετοχή της στην ΑΜΚ της Τράπεζας Αττικής

«Πράσινο φως» για την είσοδο της Παγκρήτιας Τράπεζας με 34 εκατ. ευρώ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) της Τράπεζας Αττικής, άναψε το διοικητικό συμβούλιο της Παγκρήτιας, σε ένα ακόμη βήμα για τη δημιουργία πέμπτου τραπεζικού πυλώνα στη χώρα.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας ενέκρινε τη συμμετοχή της Τράπεζας στην τρέχουσα Aύξηση Mετοχικού Kεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής ως το ποσό των 34 εκατ. ευρώ και τη σύναψη σχετικής επενδυτικής συμφωνίας με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (“ΤΧΣ”), την THRIVEST HOLDING LTD, βασικό μέτοχο της Παγκρήτιας Τράπεζας, και την Τράπεζα Αττικής».

«Με τη συμμετοχή της Παγκρήτιας Τράπεζας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής», καταλήγει η ανακοίνωση, «τίθενται οι βάσεις και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη συνένωση των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων σε δεύτερο χρόνο, ώστε να επιδιωχθεί η δημιουργία ενός υγιούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος το οποίο θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, της εταιρείας Thrivest Holding Ltd, της Παγκρήτιας Τράπεζας Ανώνυμη Εταιρεία και της Τράπεζας Αττικής συνήφθη επενδυτική συμφωνία επί των εμπορικών όρων για συμμετοχή των ΤΧΣ, Thrivest και Παγκρήτιας στην αύξηση και την επένδυσή τους στην Τράπεζα.

Επισημαίνεται ακόμη ότι το ΤΜΕΔΕ γνωστοποίησε την απόφασή του για μη συμμετοχή του στη συμφωνία. Το σχέδιο προβλέπει συμμετοχή της Thrivest Holdind, συμφερόντων Μπάκου, Καϋμενάκη, Εξάρχου με 30 εκατ. ευρώ και όπως προαναφέρθηκε, της Παγκρήτιας Τράπεζας με 34 εκατ. ευρώ, ενώ από 10 εκατ. ευρώ έκαστη αναμένεται να βάλουν στην ΑΜΚ οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, καλύπτοντας έτσι το ποσό των 40 εκατ. ευρώ που αναλογεί στο ΤΜΕΔΕ.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather