Παύση των δυο ιερέων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση κακοποίησης 19χρονου

Παύση των δυο ιερέων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση κακοποίησης 19χρονου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος αποφάσισε σήμερα να παύσει προσωρινά από τα καθήκοντα τους δύο κληρικούς

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου, μετά από την γνωστοποίηση ητς προφυλάκισης των δ΄υο ιερέων στα Χανιά, που φέρονται να εμπλέκονται στον κατ’ εξακολούθηση βιασμό 19χρονου ατόμου με αναπηρία από το χωριό Γλώσσα στο Δήμο Πλατανιά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος αποφάσισε σήμερα να παύσει προσωρινά από τα καθήκοντα τους δύο κληρικούς, απευθύνοντας έκκληση προς τους πιστούς να μη σπεύσουν να προβούν σε συμπεράσματα και κρίσεις, καθώς η δικαιοσύνη θα φανερώσει την αλήθεια.

Το χρονικό

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, οι δύο ιερείς που υπάγονται στην Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου, κρίθηκαν προφυλακιστέοι από την ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο Χανίων, μετά την πολύωρη απολογία τους και οδηγήθηκαν στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της Αγίας Χανίων, Κρήτη 1. Σημειώνεται πως ο ένας εκ των τριών ιερέων είναι θείος του 19χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, προσωρινά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αδερφός του δεύτερου ιερέα, ο οποίος λειτουργεί στην περιοχή του Ταυρωνίτη, άτομο το οποίο επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα νοητικής στέρησης και ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη.

Σημειώνεται πως αμφότεροι αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ την ίδια ώρα έχουν καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του παιδιού, αλλά και μομφή κατά των προανακριτικών αρχών.

Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται, καθώς αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Ανακριτή και άλλα πρόσωπα που φαίρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η ανακοίνωση της ΙΜ Κισάμου και Σελίνου

«Η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου πληροφορηθείσα την εμπλοκή δύο κληρικών της σε μείζονος απαξίας ποινική διαφορά, την άσκηση ποινικής διώξεως εναντίον των δύο κληρικών, την κλήση τους, προς απολογία ενώπιον της κ. Ανακρίτριας στο Πρωτοδικείο Χανίων και την μετά την απολογία των εν λόγω κληρικών επιβολή εις έκαστο εξ αυτών του δικονομικού μέτρου της προσωρινής κρατήσεως, γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

  1. Με σημερινή απόφασή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος έθεσε τους ως άνω κληρικούς υπό καθεστώς προσωρινής απαγορεύσεως ιεροπραξιών, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 102 ν. 5383/1932 «Περί των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας».
  2. Κατόπιν αυτών η Ιερά Μητρόπολης το πρωί της Δευτέρας 20 ης Δεκεμβρίου 2021 θα επικοινωνήσει με την αξιότιμη κ. Ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο Χανίων και θα ζητήσει από αυτή αντίγραφο της εναντίον των ως άνω κληρικών συγκροτηθείσης δημοσίας ποινικής δικογραφίας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 156 και 157 ν. 5383/1932.
  3. Η Ιερά Μητρόπολη θα προέλθει σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την διερεύνηση των προαναφερθέντων, τηρούσα απαρασαλεύτως τους Θείους και Ιερούς Κανόνες και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας, απευθύνουσα έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για την τήρηση του τεκμηρίου της αθωότητος.
  4. Τέλος, απευθύνει προς όλους έκκληση όπως μη σπεύσουν να προβούν σε συμπεράσματα και κρίσεις, καθώς έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη ότι θα φανερωθεί η αλήθεια».
Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather