Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα κινηματογραφικού γραμματισμού για εκπαιδευτικούς

Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα κινηματογραφικού γραμματισμού για εκπαιδευτικούς

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίστηκε το τριήμερο 17-18-19 Φεβρουαρίου 2023 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων η 2η συνάντηση του επιμορφωτικού προγράμματος «Δώδεκα μαθήματα κινηματογραφικού γραμματισμού για εκπαιδευτικούς από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.  Σαρανταδύο εκπαιδευτικοί – από Χανιά-Ρέθυμνο-Ηράκλειο-  συμμετείχαν σε ένα ακόμα κύκλο τεσσάρων βιωματικών εργαστηρίων σε ένα ακόμα δημιουργικό τριήμερο! Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται το τριήμερο 17-18-19 Μαρτίου 2023 με την 3η συνάντηση.

Ο συγκεκριμένος κύκλος επιμόρφωσης –ο οποίος πραγματοποιείται με δια ζώσης συναντήσεις- αποτελεί μέρος της συστηματικής παρέμβασης – καθ΄όλη την διάρκεια του έτους – του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στον τομέα της εκπαίδευσης με στόχο τον κινηματογραφικό γραμματισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας. Εγγραμματιζόμαστε και εγγραμματίζουμε με βιωματικά εργαστήρια, δραστηριότητες και κινηματογραφικά παιχνίδια, άλλοτε ως θεατές κι άλλοτε ως κριτικοί και δημιουργοί οπτικοακουστικών προϊόντων.

Οι εκπαιδευτικοί παρακολουθούν ένα πρόγραμμα περίπου 200 ωρών επιμόρφωσης σε θεματικές όπως : τον κινηματογραφικό γραμματισμό, τον κινηματογράφο και την δημιουργική γραφή, την δημιουργία ταινίας σε σχολικό περιβάλλον, την προφορική ιστορία, την δημιουργία podcast, το animation, τα παιγνίδια ρόλων στην εκπαίδευση, την μουσική και τον κινηματογράφο, την δημιουργία ταινίας με κινητό, την δημιουργία φωτοιστοριών, κ.α. Διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί συνεργάτες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων καθώς και εκπαιδευτές από τα συνεργαζόμενα ιδρύματα: Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πολυτεχνείο Κρήτης, ΑΚΤΟ.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη τα 4 εξ-αποστάσεως εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων -με εκατοντάδες συμμετέχοντες- καθώς και το πρόγραμμα δημιουργίας ταινίας με περισσότερα από 20 σχολεία να σχεδιάζουν τις ταινίες τους με την συνδρομή της δημιουργικής ομάδας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.
Σημειώνουμε ότι η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather