Όλα έτοιμα για το 10ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων

Όλα έτοιμα για το 10ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων

Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 θα διεξαχθεί το «10ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής– Super Market»,  στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) στο Ηράκλειο, τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας κατά του COVID-19. Θα περιλαμβάνει συναντήσεις για τη διάθεση φρέσκων και μεταποιημένων κρητικών αγροτικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και στην τοπική αγορά, μέσω των δικτύων διανομής – super market, καθώς και συναντήσεις  με  βιοτέχνες, μεταποιητές και άλλων προϊόντων που σχετίζονται με τον τουρισμό (πχ είδη συσκευασίας, καθαριστικά, εξοπλισμός κλπ) προκειμένου  να δοθεί η ευκαιρία επέκτασης της συνεργασίας και με άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας, πλην του αγροδιατροφικού.

Το εγχείρημα έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία κατά τα 9 προηγούμενα χρόνια, έχει βραβευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα  απ’ ευθείας από τους παραγωγούς, «χτίζοντας» μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές.

Το κορυφαίο για την οικονομία της Κρήτης επιχειρηματικό γεγονός έχει στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, μεταποιητών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια αγροτική παραγωγή – δίνοντας την ευκαιρία και στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της Κρητικής διατροφής – αλλά και να στηριχθεί η συναφής με τον τουρισμό επαγγελματική /βιοτεχνική δραστηριότητα. Θα περιλαμβάνει ολιγόλεπτες συναντήσεις εκπροσώπων των ξενοδοχείων και των δικτύων διανομής με αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές, επαγγελματίες, βιοτέχνες κλπ σε προκαθορισμένα ραντεβού, αλλά και προβολή προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, σημειώνει τα εξής: «Το Επιμελητήριο Χανίων με αισιοδοξία ανακοινώνει τη διοργάνωση του 10ου Παγκρήτιου Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής– Super Market, το οποίο επανέρχεται σε κανονικές οργανωτικές συνθήκες, ως ένας από τους κορυφαίους θεσμούς για την πολύπλευρη ανάδειξη και προώθηση της Οικονομίας του νησιού της Κρήτης. Η υπεραξία του θεσμού επικεντρώνεται στη στρατηγική του αποτελεσματικότητα να δημιουργεί «εμπορικές γέφυρες», πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, ανάμεσα στις δύο σημαντικότερες οικονομικές δυνάμεις της περιφέρειας Κρήτης, τον Τουρισμό με τον Πρωτογενή – Μεταποιητικό της τομέα. Διευκολύνει ουσιαστικά τους επιχειρηματίες του Τουρισμού να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα απ’ ευθείας από τους παραγωγούς, διαμορφώνοντας αμφίδρομα οικονομικές σχέσεις εμπιστοσύνης και πολύπλευρης αξίας, όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε ποιοτικό επίπεδο. Παρά την πρωτοφανείς συνθήκες της πανδημίας, ως διοργανωτές την προηγούμενη χρονιά επιδείξαμε την αναγκαία ευελιξία και πραγματοποιήσαμε τη διοργάνωση και τις συναντήσεις μόνο διαδικτυακά, χωρίς να υποβαθμίσουμε τα σημαντικά εμπορικά αποτελέσματα».

Το 10ο Παγκρήτιο Φόρουμ διοργανώνουν και φέτος  η Περιφέρεια Κρήτης, τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather