Οικονομική βοήθεια από τους Κοινωνιολόγους των Χανίων προς φορείς στήριξης ευάλωτων πολιτών

Οικονομική βοήθεια από τους Κοινωνιολόγους των Χανίων προς φορείς στήριξης ευάλωτων πολιτών

Το Παράρτημα Χανίων του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων, ανέλαβε την πρωτοβουλία να στηρίξει με τη δράση του τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες του τόπου μας τα φετινά Χριστούγεννα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου, “η κύρια σκέψη των μελών μας ήταν να μην μείνει κανένας συνάνθρωπός μας χωρίς φαγητό τις ημέρες των γιορτών. Παράλληλα, θέσαμε ως στόχο την ευαισθητοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών του Δήμου Χανίων, με την ελπίδα να κινητοποιηθεί αντίστοιχα.

Έτσι λοιπόν, για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των συμπολιτών μας, παραχωρήσαμε από ένα συμβολικό ποσό στα πλαίσια οικονομικής ενίσχυσης, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Κατσιφαριανά Χανίων την Τετάρτη 23.12.20, στην Κοινωνική Κουζίνα της Κυριακής το Σάββατο 26.12.20  και στο συσσίτιο Σπλάντζιας την Τρίτη 29.12.20.

Μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε με τους αρμόδιους και να ενημερωθούμε για το έργο που προσφέρουν. Από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου παρέχονται ημερησίως 80-100 μερίδες φαγητού σε περίπου 40 οικογένειες, καθώς υπάρχει ιατρείο και φαρμακείο. Ένα σημαντικό ποσοστό συνανθρώπων μας εξυπηρετείται πλέον από τα πιο κεντρικά συσσίτια της πόλης, μεταξύ αυτών και το συσσίτιο της Σπλάντζιας. Η Κοινωνική Κουζίνα ετοιμάζει  περίπου 80-100 μερίδες φαγητού κυρίως κάθε Κυριακή, με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες την ημέρα που δεν λειτουργούν τα συσσίτια” καταλήγει η ανακοίνωση των Χανιωτών κοινωνιολόγων.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather