Οικονομική ανάσα: Μέχρι αύριο καταβάλλεται το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης

Οικονομική ανάσα: Μέχρι αύριο καταβάλλεται το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή των επιδοτήσεων στους ελαιοπαραγωγούς καθώς χθες το πρωί εστάλη η δισκέτα με τους δικαιούχους και τα ποσά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην τράπεζα Πειραιώς και από σήμερα το πρωί, αναμένεται να ξεκινήσει η πίστωση στους λογαριασμούς των αγροτών.

Οι πρώτοι στους οποίους θα μπουν τα χρήματα της δεύτερης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης το απόγευμα θα είναι οι δικαιούχοι αγρότες που έχουν λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς και μπορουν να τα λάβουν από τα ATM. Πρόκειται  για το υπόλοιπο 30% της βασικής ενίσχυσης και το πρασίνισμα και έτσι ολοκληρώνεται η πληρωμή για τις επιδοτήσεις του 2020. Θα ακολουθήσουν την Παρασκευή οι πληρωμές για τους παραγωγούς με λογαριασμούς στις υπόλοιπες τράπεζες.

Επίσης μέχρι πριν τα Χριστούγεννα, πιθανότατα τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθεί η εξισωτική και η έκτακτη ενίσχυση των επαγγελματιών παραγωγών ελαιολάδου, ύψους 126 εκατ ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πίνακας των δικαιούχων έχει ήδη αναρτηθεί. Εγκρίθηκαν 143.648 αιτήσεις συνολικού ποσού 126.325.577,26 ευρώ. Σε Πελοπόννησο και Κρήτη υπεβλήθησαν οι περισσότερες αιτήσεις από ελαιοπαραγωγούς για ένταξη στο Μέτρο 21 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το οποίο αφορά την «Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19». Συγκεκριμένα, από το σύνολο των αιτήσεων οι 33.110 αιτήσεις υπεβλήθησαν στην Πελοπόννησο και ακολουθεί η Περιφέρεια Κρήτης με 29.251 αιτήσεις.

Παράλληλα σήμερα αναμένεται να πληρωθούν και οι νέοι αγρότες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα νέων αγροτών που αφορά κάτω τους 40 ετών και οι οποίοι λαμβάνουν επιδότηση με ποσοστό αυξημένο σε σχέση με πέρυσι από 25% σε 36%.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather